ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει με την Κέιτ Μίντλετον: Θρίλερ με την «πειραγμένη» φωτογραφία της μελλοντικής βασίλισσας

Τι συμβαίνει με την Κέιτ Μίντλετον: Θρίλερ με την «πειραγμένη» φωτογραφία της μελλοντικής βασίλισσας

Το παλάτι του Κένσιγκτον πιέζεται να αποκαλύψει την αλήθεια για τη «χειραγωγημένη» φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον για την Ημέρα της Μητέρας. Φουντώνουν για μία ακόμη φορά τα σενάρια για την υγεία της

Η απόφαση κορυφαίων φωτογραφικών πρακτορείων όπως το Reuters, το AP, το Getty και το AFP να αποσύρουν την εικόνα της Κέιτ Μίντλετον για την Ημέρα της Μητέρας της Κέιτ είναι «ζημιογόνος» για τη βασιλική οικογένεια,με το κοινό πλέον να «αναρωτιέται έντονα εάν οι ενημερώσεις για την υγεία της μπορούν να είναι αξιόπιστες», δήλωσαν σήμερα ειδήμονες στη βασιλική οικογένεια.

Το Παλάτι αντιμετωπίζει σήμερα νέα ερωτήματα μετά την απόσυρση της φωτογραφίας λόγω ισχυρισμών ότι μπορεί να έχει υποστεί «ψηφιακή επεξεργασία» με τους θαυμαστές να επισημαίνουν «λάθη» που φέρεται να αποδεικνύουν ότι έχει αλλάξει.

Η επίμαχη οικογενειακή φωτογραφία δείχνει την 42χρονη Κέιτ με τα τρία της παιδιά στην πρώτη επίσημη φωτογραφία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από τότε που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.

Από τα χέρια του πρίγκιπα Λούις μέχρι τα μοτίβα ρούχων και τις γραμμές που δεν ταιριάζουν, οι πλέον παρατηρητικοί θαυμαστές της επεσήμαναν μία σειρά από ύποπτα ζητήματα με τη φωτογραφία. Τα πιο συνηθισμένα «λάθη επεξεργασίας» που εντόπισαν οι μάνατζερ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν η απουσία της βέρας της Κέιτ, η θολή φούστα της Σάρλοτ, το μανίκι της που λείπει μερικώς και το κακώς ευθυγραμμισμένο φερμουάρ της Κέιτ.

Η φωτογραφία, που λέγεται ότι τραβήχτηκε από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, εξακολουθεί να εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Παλάτι δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις ανησυχίες που εκφράζονται για την εικόνα. Ο βασιλικός σχολιαστής Πίτερ Χαντ είπε: «Αυτό είναι επιζήμιο για τους βασιλικούς. Ήξεραν ότι θα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε φωτογραφία έβγαζαν με την Κέιτ. «Η πρόκλησή τους είναι ότι οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται τώρα εάν μπορούν να τους εμπιστευτούν και να τους πιστέψουν όταν θα εκδώσουν επόμενη ενημέρωση για την υγεία τους».

Και ο βασιλικός ρεπόρτερ Ρίτσαρντ Πάλμερ πρόσθεσε: «Έχουν γραφτεί κάποια τρελά πράγματα για την πριγκίπισσα της Ουαλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά η απόφαση πολλών ειδησεογραφικών πρακτορείων και φωτογραφικών πρακτορείων να αποσύρουν την εικόνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ με το σκεπτικό ότι φαίνεται να έχουν χειραγωγηθεί είναι μια πραγματική διαμάχη. «Αυτό που θα έπρεπε να μετράσει την υστερία τώρα απειλεί να ρίξει λάδι στη φωτιά».

Οι βασιλικοί παρατηρητές συρρέουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πουν ότι ο καρπός και το μανίκι της πριγκίπισσας Σάρλοτ φαινόταν να έχουν αλλοιωθεί ψηφιακά καθώς και το γόνατό της φαίνεται «θολό».

«Το Associated Press δημοσίευσε αρχικά τη φωτογραφία, η οποία εκδόθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον. Το AP απέσυρε αργότερα την εικόνα επειδή με πιο προσεκτική εξέταση, φαίνεται ότι η πηγή είχε χειραγωγήσει την εικόνα με τρόπο που δεν πληρούσε τα πρότυπα. Η φωτογραφία δείχνει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

«Έχει αποκαλυφθεί ότι η φωτογραφία που εκδόθηκε σήμερα από το Παλάτι του Κένσινγκτον για την Κέιτ και τα παιδιά είχε τροποποιηθεί, επομένως αποσύρθηκε από τα συστήματα AFP. Καταργούμε αυτήν την εικόνα μετά από έλεγχο δημοσίευσης ανάρτησης» ανέφερε και το Γαλλικό Πρακτορείο. «Νωρίτερα σήμερα το γραφείο φωτογραφιών μας εντόπισε μια προβληματική εικόνα που δόθηκε στην Getty Images από το παλάτι του Κένσινγκτον. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η εν λόγω εικόνα αφαιρέθηκε από τον ιστότοπό μας σύμφωνα με τη συντακτική μας πολιτική»

Φάνηκε επίσης να υπάρχει ένα πρόβλημα με το τακούνι της δεξιάς μπότας της Σάρλοτ, τη γωνία της φούστας της και τα μαλλιά της που σταματούν απότομα στον ώμο της. Άλλες «αποτυχίες του μοντάζ» ήταν η βέρα της Κέιτ που έλειπε στο αριστερό της χέρι, το άλλο της χέρι, καθώς και τα μαλλιά της να φαίνονται «θολά» και το φερμουάρ στο σακάκι της να μην είναι σωστά γραμμωμένο. Μία άλλη πηγή μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το πηγούνι και ο λαιμός της είχαν υποστεί photoshop.

Στην εικόνα, ένα από τα δάχτυλα του Λούις φαίνεται πιο κοντό από τα άλλα καθώς φαίνεται να σταυρώνει τα δάχτυλά του σε μια περίεργη χειρονομία. Οι μετρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπαν επίσης ότι το παντελόνι του φαίνεται ψηφιακά αλλαγμένο. Άλλες πτυχές που επισημάνθηκαν από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν το μήκος των βραχιόνων του πρίγκιπα Τζορτζ, τα πλακόστρωτα και τα τζάμια των παραθύρων πίσω από την οικογένεια, καθώς και τα φύλλα του όψιμου φθινοπώρου στα δέντρα που δεν ταιριάζουν με τον ισχυρισμό ότι η φωτογραφία είναι πρόσφατη.

Χωρίς επίσημη απάντηση από το παλάτι, τα προφανή λάθη επεξεργασίας στη φωτογραφία έριξαν λάδι στη φωτιά των θεωριών συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν για το πού βρίσκεται η Κέιτ Μίντλετον. Υπάρχει τεράστια ανησυχία στη βιομηχανία ειδήσεων επί του παρόντος σχετικά με τη χειραγώγηση φωτογραφιών με τη χρήση τεχνολογίας AI, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό συνέβη σε αυτήν την περίπτωση.

Το νέο «σκάνδαλο» ξέσπασε αφότου η οικογενειακή χριστουγεννιάτικη κάρτα της οικογένειας, επικρίθηκε επίσης για μία «αποτυχία του Photoshop» με ένα από τα δάχτυλα του Λούις να λείπει προφανώς – εκείνη την εποχή

Το Παλάτι του Κένσινγκτον φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη χθες το βράδυ και αρνήθηκε να σχολιάσει. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε απευθείας στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια στάλθηκε σε παγκόσμια φωτογραφικά πρακτορεία. Λέγεται ότι την τράβηξε ο πρίγκιπας της Ουαλίας νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στο σπίτι τους στο Γουίνδσορ και φαίνεται ότι εστάλη απευθείας από το ζευγάρι στο γραφείο τύπου του παλατιού το Σάββατο. Εκτός από μια θαμπή φωτογραφία των παπαράτσι την περασμένη εβδομάδα, είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ εμφανίζεται δημόσια μετά τον εκκλησιασμό της οικογένειας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια το ζευγάρι είχε εκδώσει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από επαγγελματίες φωτογράφους, το Adelaide Cottage έχει γίνει ένα ιδιαίτερο καταφύγιο για την οικογένεια τους μήνες από τότε που η πριγκίπισσα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 16 Ιανουαρίου, με μόνο την πιο στενή οικογένεια να το επισκέπτεται. Η φωτογραφία συνοδευόταν από ένα προσωπικό μήνυμα που έγραφε: «Σας ευχαριστώ για τις ευγενικές σας ευχές και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες. Εύχομαι σε όλους καλή Γιορτή της Μητέρας»

Η φωτογραφία της πριγκίπισσας είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε από τότε που εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου, το ιδιωτικό νοσοκομείο όπου ο βασιλιάς υποβλήθηκε σε θεραπεία για διόγκωση προστάτη, για μία προγραμματισμένη επέμβαση στις 16 Ιανουαρίου. Η 42χρονη μελλοντική βασίλισσα φωτογραφήθηκε για τελευταία φορά δημόσια κατά τη διάρκεια μιας βόλτας την ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham του Nόρφολκ.

Η Κέιτ δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της παρά μόνο μετά το Πάσχα και ο 41χρονος Ουίλιαμ, είχε αποσυρθεί προσωρινά από τον βασιλικό του ρόλο για να ασχοληθεί με τη φροντίδα της ίδιας και των παιδιών τους.

Η άρνηση του Παλατιού του Κένσινγκτον να παράσχει οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση για την κατάσταση της πριγκίπισσας έχει επικριθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Παρόλο που ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι το κοινό δεν πρέπει να περιμένει διαρκή ενημέρωση για την ανάρρωσή της – κατόπιν προσωπικού αιτήματος της Κέιτ – η σιωπή τους είχε ως αποτέλεσμα έναν καταιγισμό φημολογίας και θεωριών συνωμοσίας.

Κάποια από αυτά ήταν κενά και ξεκάθαρα σχεδιασμένα για να φτιάχνουν, όπως η γελοία πρόταση ότι η πριγκίπισσα μπορεί να αναρρώνει από μία...επέμβαση ανόρθωσης γλουτών. Άλλοι ισχυρισμοί, ωστόσο, ήταν εντελώς κακόβουλοι και συκοφαντικοί, ενώ πολλοί είπαν οτι έχει χάσει πολλά κιλά και γι'αυτό δεν εμφανίζεται προς το παρόν δημόσια.

Το θέμα απασχολεί πλέον και τα κυρίαρχα έντυπα, από τους New York Times μέχρι τη βρετανική Vogue, έχουν αρχίσει να γράφουν γι' αυτό, ενώ ακόμη και το BBC και το ITV έχουν κάνει αναφορές για το δημοφιλές θέμα με το δημοφιλές πλέον hashtag «#WhereisKate;»