ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σκοτώθηκε το νούμερο 3 στην ιεραρχία της Χαμάς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο

Ισραήλ: Σκοτώθηκε το νούμερο 3 στην ιεραρχία της Χαμάς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
AP.

Ο Μαρουάν Ίσα θεωρείται το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της ηγεσίας της Χαμάς που σκοτώνεται στη Γάζα, από την έναρξη του πολέμου.

Ο Μαρουάν Ίσα, τρίτος στην ιεραρχία της ηγεσίας της Χαμάς, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε απόψε (18/03) ο Λευκός Οίκος.

«Ο Μαρουάν Ίσα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα», σύμφωνα με τον σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Μαρουάν Ίσα, 58 ή 59 ετών, ήταν ο υπαρχηγός του Μοχάμεντ Ντέιρ, του διοικητή των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ–Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Αποτελούσε ένα από τα πλέον καταζητούμενα –από το Ισραήλ– στελέχη της Χαμάς και συγκαταλεγόταν στους ιθύνοντες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, θεωρείται το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της ηγεσίας της Χαμάς που σκοτώνεται στη Γάζα, από την έναρξη του πολέμου. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, είχε ανακοινώσει την 11η Μαρτίου ότι ο Μαρουάν Ίσα και ένα ακόμη στέλεχος της Χαμάς έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής κατά υπόγειου κρησφύγετου στην κεντρική Γάζα.

Σχετικές ειδήσεις