ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Ελλάδα: Πώς ήταν ο ναός του Ολυμπίου Διός στον Ακράγαντα - Εκπληκτική 3D αναπαράσταση

Μεγάλη Ελλάδα: Πώς ήταν ο ναός του Ολυμπίου Διός στον Ακράγαντα - Εκπληκτική 3D αναπαράσταση

Όπως αναδείχτηκε στο μεγάλο οδοιπορικό του Newsbomb.gr, η Μεγάλη Ελλάδα, δηλαδή η περιοχή της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας, διαθέτει τεράστιο πολιτισμικό κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού, με εκπληκτικούς ναούς να παραμένουν ακόμα και να προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες. Ο καθηγητής Marco Mellace,μας δείχνει πώς πραγματικά. ήταν αυτοί οι ναοί. 

Ο καθηγητής Marco Mellace από την Ιταλία, γνωστός για το κανάλι του στο YouTube Flipped Prof στο οποίο παρουσιάζει εκπληκτικά βίντεο 3D που αναπαριστούν το μεγαλείο της Μεγάλης Ελλάδας, πρόσθεσε τον εκπληκτικό ναό του Ολυμπίου Διός στον Ακράγαντα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ναός ήταν πραγματικά τεράστιος, σαφές σημάδι ότι οι Έλληνες στη Magna Graecia, είχαν ξεπεράσει την… μητροπολή τους τους με απίστευτες κατασκευές.

Μεταξύ των διαφόρων στοιχείων, ο Marco Mellace ανακατασκεύασε επίσης τους Τελαμώνες, ενώ στο βίντεο φαίνονται όλες οι φάσεις κατασκευής τους.

Το βίντεο μάλιστα ακολουθεί την... πραγματικότητα, καθώς πολύ πρόσφατα ανακατασκευάστηκε το άγαλμα ενός Τελαμώνα στον συγκεκριμένο ναό!

Για την ανακατασκευή, ο καθηγητής πειραματίστηκε επίσης με ζωηρά γήινα χρώματα, ώστε να δώσει μια άλλη διάσταση στον μεγαλειώδη ναό.

Πολύ σύντομα θα προστεθούν και οι υπόλοιποι αρχαιοελληνικοί ναοί της κοιλάδας του Ακράγαντα.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Marco Mellace στο Newsbomb.gr, καθώς και τα υπόλοιπα βίντεο με τις εκπληκτικές αναπαραστάσεις των αρχαίων ναών στη Μεγάλη Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Η Μεγάλη Ελλάδα καλεί την Ελλάδα: Σικελία, αυτό είναι το μεγαλύτερο «ελληνικό» νησί της Μεσογείου

H Μεγάλη Ελλάδα καλεί την Ελλάδα - Καλαβρέζοι «ξορκίζουν» τον Βορρά και ζητούν ένωση μαζί μας

H Μεγάλη Ελλάδα καλεί την Ελλάδα - «Είμαστε κι εμείς Έλληνες, σας θέλουμε κοντά μας»

Οδοιπορικό στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας: Οι τελευταίοι των «Ακριτών» εκπέμπουν SOS

Οι κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας θέλουν να (ξανα)γίνουν Μεγάλη Ελλάδα!

Μεγάλη Ελλάδα: Έτσι ήταν οι σπουδαίες αρχαιοελληνικές πόλεις - Εκπληκτικές 3D αναπαραστάσεις