ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Χάρι μετανιώνει για την αυτοβιογραφία του μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον

Ο πρίγκιπας Χάρι μετανιώνει για την αυτοβιογραφία του μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον
AP

Ο Δούκας του Σάσσεξ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μετανιώνει για τις τόσες αποκαλύψεις που έκανε για την αποξενωμένη οικογένειά του στην αυτοβιογραφία του «Ρεζέρβα» που κυκλοφόρησε το 2023. 

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι σε πολύ δύσκολη θέση μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι έχει καρκίνο, σύμφωνα με ειδικό επί του παλατιού.

Ο Δούκας του Σάσσεξ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μετανιώνει για τις τόσες αποκαλύψεις που έκανε για την αποξενωμένη οικογένειά του στην αυτοβιογραφία του «Ρεζέρβα» που κυκλοφόρησε το 2023.

«Όταν ανακαλύπτεις ότι η νύφη σου έχει καρκίνο και έχεις γράψει πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ανακαλέσεις, είναι αρκετά οδυνηρό», δηλώνει η Τέσα Ντάνλοπ, στο περιοδικό Us Weekly.

Η συγγραφέας είπε οτι οι κριτικές που έγιναν τα περασμένα χρόνια από τον Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ για την βασιλική οικογένεια έχουν γυρίσει μπούμερανγκ τώρα, που τόσο η πριγκίπισσα της Ουαλίας, όσο και ο βασιλιάς Κάρολος έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

Ασκούν στοχευμένη κριτική στη μοναρχία και παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως μία εναλλακτική απέναντι στη βασιλεία. Επομένως, όταν η μοναρχία κινδυνεύει, άθελά μας κάνουμε τη σύγκριση. Μπορούν στα αλήθεια ο Χάρι και η Μέγκαν να παραμείνουν παράδειγμα τώρα;

«Σίγουρα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί πλέον με τον συγχρονισμό τους με οποιαδήποτε κυκλοφορία, για να μη δείχνει ευκαιριακή».

Η συγγραφέας, προειδοποίησε ότι οι Σάσσεξ πρέπει να το σκεφτούν διπλά πλέον πριν κάνουν οποιαδήποτε αποκάλυψη για τους συγγενείς του Χάρι.

«Δημόσια προδοσία»

Μετά την κυκλοφορία της «Ρεζέρβας» τον Ιανουάριο του 2023 είχε ειπωθεί ότι η Κέιτ Μίντλετον αιφνιδιάστηκε από τις επιθέσεις εναντίον της και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μέσα στο βιβλίο και δεν ήθελε να συγχωρήσει τον Χάρι και την Μέγκαν για την «δημόσια προδοσία» στο πρόσωπό της.

Βασιλικοί συντάκτες δήλωναν εκείνη την περίοδο ότι ο Χάρι «θα μετανιώσει» τα σχόλια που έκανε για την οικογένειά του.

Στο βιβλίο, ο Χάρι δεν άφησε κανένα περιθώριο σχολιάζοντας την ραγισμένη σχέση της Κέιτ με τη Μέγκαν, παρουσιάζοντας μάλιστα την δική του πλευρά για το περιβόητο επεισόδιο μεταξύ των δύο γυναικών ενώ δοκίμαζαν φορέματα, που άφησε την σύζυγό του «να κλαίει στο πάτωμα».

«Η Μέγκαν ρώτησε εάν η Κέιτ γνώριζε τι συνέβαινε με τον πατέρα της. Η Κέιτ είπε ότι ήξερε πολύ καλά, αλλά.. τα φορέματα. Και ο γάμος είναι σε τέσσερις ημέρες», έγραψε ο Χάρι στο βιβλίο του.

Ο δούκας του Σάσσεξ παράλληλα αποκάλυψε προσωπικά γραπτά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει η Μέγκαν με την Κέιτ εν μέσω της διαφωνίας για το φόρεμα της παρανύφου για την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Σε άλλα σημεία στο βιβλίο του που σπάει όλα τα βασιλικά πρωτόκολλα, ο Χάρι ανακάλεσε ένα περιστατικό όπου η Κέιτ Μίντλετον δάνεισε στην Μέγκαν ένα λιπ γκλος και έκανε μία γκριμάτσα αηδίας όταν η σύζυγός του έβαλε λίγο λιπ γκλος στο δάχτυλό της για να το βάλει στα χείλη της.

Ο Χάρι έχει ισχυριστεί ακόμη ότι τα στερεότυπα στο παλάτι μπήκαν εμπόδιο στη συνάντηση της Μέγκαν με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, πριν προχωρήσει σε μία σειρά ισχυρισμών για τον αδελφό του και διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Κατηγόρησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ότι του επιτέθηκε και τον πέταξε στο πάτωμα σε έναν πικρό καυγά δύο μήνες πριν ο Χάρι και η Μέγκαν εγκαταλείψουν την βασιλική οικογένεια και το Ηνωμένο Βασίλειο.