ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Μεταξύ των 10 κορυφαίων κρατών της ΕΕ στην κατασκευή και τις εξαγωγές ποδηλάτων

Βουλγαρία: Μεταξύ των 10 κορυφαίων κρατών της ΕΕ στην κατασκευή και τις εξαγωγές ποδηλάτων

Η Μίχνεβα-Νάτοβα εξήγησε ότι η σωστή ανάπτυξη της Βουλγαρίας στον τομέα αυτό προϋποθέτει υψηλές οικονομικές δυνατότητες και οφέλη στην επικράτειά της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της κατασκευής ποδηλάτων και υπηρεσιών

Η Βουλγαρία συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή και τις εξαγωγές ποδηλάτων και ανταλλακτικών, δήλωσε η υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Άννα Μίχνεβα-Νάτοβα σε άτυπη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο της.

Οι υπουργοί Μεταφορών της ΕΕ υπέγραψαν δήλωση για την προώθηση και την ανάπτυξη της ποδηλασίας, στην οποία δεσμεύονται να αναπτύξουν τις πλήρεις δυνατότητες του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και τον σημαντικό ρόλο του στην αστική κινητικότητα.

Η Μίχνεβα-Νάτοβα εξήγησε ότι η σωστή ανάπτυξη της Βουλγαρίας στον τομέα αυτό προϋποθέτει υψηλές οικονομικές δυνατότητες και οφέλη στην επικράτειά της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της κατασκευής ποδηλάτων και υπηρεσιών. Έδωσε το παράδειγμα μιας σειράς βουλγαρικών πόλεων που έχουν ήδη επεξεργαστεί προγράμματα για την ανάπτυξη της ποδηλατικής μετακίνησης.

"Οι δήμοι αναπτύσσουν συνοδευτικά μέτρα, όπως συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, κατασκευή χώρων στάθμευσης ποδηλάτων και ποδηλατοδρόμων. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται κυρίως από κονδύλια της ΕΕ", δήλωσε η υφυπουργός Μεταφορών. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των ευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, η Μίχνεβα-Νάτοβα υπογράμμισε τη σημασία του Μηχανισμού "Συνδέοντας την Ευρώπη" ("Connecting Europe Facility" /CEF), βασικού ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος και ότι η Βουλγαρία είναι δικαιούχος σειράς έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση του CEF.

Η υφυπουργός τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της χώρας της είναι η κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών μεταφορών, που αποτελεί βασικό στοιχείο της εθνικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας.