ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Κατηγορίες για τον φόνο της 2χρονης αντιμετωπίζουν οι δύο συλληφθέντες

Σερβία: Κατηγορίες για τον φόνο της 2χρονης αντιμετωπίζουν οι δύο συλληφθέντες
Ομάδα διάσωσης της σερβικής αστυνομίας ψάχνει σε δάσος κοντά στο Μπορ της Σερβίας για το 2χρονο κορίτσι - Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας
AP

Οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν ότι διέπραξαν το έγκλημα της 2χρονης Ντάνκα Ίλιτς στη Σερβία

Οι σερβικές αρχές συνεχίζουν να αναζητούν σε χωματερή τη σορό του μικρού παιδιού Ντάνκα Ίλιτς, το οποίο δηλώθηκε αγνοούμενο τον περασμένο μήνα, ενώ ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο υπόπτων.

Οι δύο άνδρες είναι ύποπτοι ότι χτύπησαν τη 2χρονη Ντάνκα Ίλιτς με το όχημά τους όταν αυτή βγήκε από μια αυλή στην ανατολική πόλη Μπορ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς. Πρόκειται για υπαλλήλους της τοπικής κρατικής εταιρείας ύδρευσης οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή όταν χτύπησαν το κορίτσι με το αυτοκίνητό τους, είπε ο Γκάσιτς.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ύποπτοι πήραν το σώμα του κοριτσιού, το τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ όπου φυλούσαν τα εργαλεία τους και οδήγησαν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Εκεί φέρονται να πέταξαν το πτώμα. Πλέον, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βαρύ φόνο.

Οι ύποπτοι παραδέχθηκαν ότι διέπραξαν το έγκλημα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε στο αυτοκίνητό του και ρώτησε αν είδαν το κορίτσι και είπαν όχι», είπε ο Γκάσιτς. «Ένας από τους άνδρες αργότερα συμμετείχε στην έρευνα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η αστυνομία δήλωσε ότι το 2χρονο κορίτσι από τη Σερβία, του οποίου η εξαφάνιση τον περασμένο μήνα κατέλαβε τη χώρα, πέθανε αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και το σώμα της πετάχτηκε σε χωματερή από τα άτομα που επέβαιναν στο όχημα. Το κορίτσι αναφέρθηκε για πρώτη φορά εξαφανισμένο στις 26 Μαρτίου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απευθύνει εθνική έκκληση για βοήθεια και να κυκλοφόρησε τη φωτογραφία της.

Η αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τη σορό του παιδιού, καθώς οι ύποπτοι δεν έχουν προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις.

*Με πληροφορίες από Euronews

Σχετικές ειδήσεις