ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Οργή για τους εργάτες ύδρευσης που δολοφόνησαν την 2χρονη Ντάνκα Ίλιτς

Σερβία: Οργή για τους εργάτες ύδρευσης που δολοφόνησαν την 2χρονη Ντάνκα Ίλιτς

Για το θάνατο του κοριτσιού συνελήφθησαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης, ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, το έβαλαν στο πορτμπαγκάζ όπου φύλαγαν τα εργαλεία τους και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν τη σορό

Οργή έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη η υπόθεση της 2χρόνης Ντάνκας Ίλιτς, το κοριτσάκι που έγινε γνωστό όσο το αναζητούσαν ως το «κορίτσι με την πιπίλα».

Ο θάνατος της 2χρονης Ντάνκα Ίλιτς στη Σερβία, του κοριτσιού που αγνοούνταν για 10 μέρες ήταν τελικά ένα αδιανόητο σχέδιο εξαφάνισης της και απόκρυψης της φριχτής αλήθειας.

Η μικρή έπαιζε όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την αυλή του σπιτιού της στη Σερβία. Η μητέρα της την έχασε μόλις για λίγα λεπτά από τα μάτια της.

Το θρίλερ ξεκίνησε καθώς το παιδί εξαφανίστηκε στις 26 Μαρτίου από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε, με τις σερβικές αρχές να ενεργοποιούν για πρώτη φορά το Amber Alert.

Όλοι έψαχναν το κοριτσάκι με την πιπίλα και οι περισσότεροι φοβόντουσαν τα χειρότερα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό.

Για το θάνατο του κοριτσιού συνελήφθησαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης, ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, το έβαλαν στο πορτμπαγκάζ όπου φύλαγαν τα εργαλεία τους και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν τη σορό.

Το θράσος τους ήταν τέτοιο που είπαν ψέματα ακόμα και όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πατέρα της 2χρονης που την έψαχνε, ενώ είχαν στο πορτμπαγκάζ το άψυχο σώμα του κοριτσιού. Του είπαν ψέματα ότι δεν την είχαν δει.

Αφού χτύπησαν την Ντάνκα με το αυτοκίνητό τους, νόμιζαν ότι ήταν νεκρή και την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ, αλλά η κοπέλα ήταν ζωντανή και ξύπνησε σε μια στιγμή.

Ατάραχοι πέταξαν το παιδί σε χωματερή όπου υπήρχαν σκουπίδια. Μετά ο ένας από τους δύο προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Η αστυνομία εντόπισε κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητο τους και μετά από ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο 2χρονο παιδί και ο πρόεδρος Βούτσιτς αναρωτήθηκε «με τι τέρατα έχουμε να κάνουμε;».

Η στιγμή «κλειδί» ήταν η κυκλοφορία βίντεο από τη Βιέννη, όταν είπαν ο ένας στον άλλο: «Το είδες αυτό στη Βιέννη, ξεφύγαμε», αποκάλυψε η έρευνα.

Το ποιόν τους δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Κερασάκι στην τούρτα, τώρα ρίχνουν ο ένας στον άλλον για την ευθύνη.