ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε χαρτονόμισμα - Γιατί ζήτησε συγγνώμη

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε χαρτονόμισμα - Γιατί ζήτησε συγγνώμη
Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ο οποίος του παρουσίσαε τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτραίτο του

Τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτραίτο του βασιλιά Κάρολου παρουσιάστηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου.

Ο βασιλιάς συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας Άντριου Μπέιλι στο παλάτι του Μπάγκιγχαμ, ο οποίος του παρουσίασε τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας, τα πρώτα με το πορτραίτο του.

Ο Κάρολος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση της συνάντησης λέγοντας ότι ελπίζει να μην είναι πολύ αργά, με τον διοικητή να τον καθησυχάζει.

Σε ο,τι αφορά τα χαρτονομίσματα, ο Βρετανός μονάρχης σχολίασε ότι «πολύ καλά σχεδιασμένα» ενώ έλαβε ένα δερματόδετο ντοσιέ για το προσωπικό του αρχείο, με τα νέα χαρτονομίσματα, σε μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο, καθώς είναι μόλις ο δεύτερος βασιλιάς της Αγγλίας που απεικονίζεται σε αυτά.

Τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας / Getty Images

Σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου, ο βασιλιάς εθεάθη μέσα στην λιμουζίνα του να χαιρετάει τον κόσμο έξω από το Clarence House στο Λονδίνο, όπως φαίνεται σε βίντεο της Daily Mail.

Με ένα γκρι κοστούμι και μπλε γραβάτα, ο Κάρολος ήταν μόνος του στο όχημα, μία Bentley, ενώ δεν είναι γνωστό που πήγαινε.

Ο Βρετανός μονάρχης υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, ενώ όπως έγινε γνωστό το καλοκαίρι θα ανοίξει το κάστρο του Μπαλμόραλ, για τσάι και ξενάγηση, για πρώτη φορά, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το σκωτσέζικο κάστρο του βασιλιά και της συζύγου του βασίλισας Καμίλα.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την αίθουσα χορού και τη συλλογή ακουαρέλας του Καρόλου που δείχνει τοπία αλλά και ρούχα που φορούσε η βασιλική οικογένεια. Οι υπόλοιπες περιηγήσεις αφορούν τους κήπους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian οι περιηγήσεις ξεκινούν δοκιμαστικά από 1 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου και σταματούν εκείνη την περίοδο για να κάνουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα το καλοκαιρινό τους διάλειμμα.