ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Ιράν - Ο Μπάιντεν συντονίζει μια «ολοκληρωμένη απάντηση»

Τζέικ Σάλιβαν
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν
AP Photo

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχεδιάζουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεσή που πραγματοποίησε στο Ισραήλ το τη νύχτα του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

«Μετά την άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος Μπάιντεν συντονίζει με συμμάχους και εταίρους, συμπεριλαμβανομένης και της G7, μια ολοκληρωμένη απάντηση», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Τις επόμενες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος πυραύλων και των drones, καθώς και νέες κυρώσεις κατά οντοτήτων που υποστηρίζουν το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης (Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης - IRGC) και το υπουργείο Άμυνας του Ιράν. Αναμένουμε ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα ακολουθήσουν σύντομα τις δικές τους κυρώσεις», προσθέσει ο Σάλιβαν μέσω της ανακοίνωσης.

Νωρίτερα την Τρίτη, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει σε νέες κυρώσεις «για να συνεχιστεί η παρεμπόδιση της κακοήθους και αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας του ιρανικού καθεστώτος».