ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

«Θα χρησιμοποιήσουμε την εξουσία μας για να παρεμποδίσουμε την αποσταθεροποίηση που επιδιώκει το ιρανικό καθεστώς», δηλώνει το υπουργείο Οικονμικών των ΗΠΑ

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν ετοιμάζεται να επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το Axios και τους Times of Israel.

Η Γέλεν θα εισαγάγει τις κυρώσεις στη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον αργότερα σήμερα, ενώ αναμένεται να παροτρύνει τους ομολόγους της που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη, να λάβουν παρόμοια μέτρα στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να συνεργαστούν «με τους συμμάχους μας για να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία μας για τις κυρώσεις για να συνεχίσουμε να παρεμποδίζουμε την αποσταθεροποίηση που επιδιώκει το ιρανικό καθεστώς».

Επικοινωνία Κατζ με 32 χώρες για κυρώσεις στο Ιράν

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, είπε ότι κάλεσε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν, μετά την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, κατά την οποία η Τεχεράνη εκτόξευσε περίπου 350 επιθετικά drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος.

Ο Κατζ ζητάει να χαρακτηριστεί το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση. Σε ανάρτηση στο Χ, ο υπουργός δηλώνει ότι «ηγείται πολιτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν».

Όπως γράφει, η επιβολή κυρώσεων στο πρόγραμμα πυραύλων και η κίνηση για ανακήρυξη των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση θα βοηθήσει «στον περιορισμό και την αποδυνάμωση του Ιράν», ενώ προσθέτει ότι «πρέπει να σταματήσει τώρα - πριν να είναι πολύ αργά».