ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνελήφθησαν με αρνιά και κατσίκια σε απόπειρα θυσίας στο Όρος του Ναού

Ισραήλ: Συνελήφθησαν με αρνιά και κατσίκια σε απόπειρα θυσίας στο Όρος του Ναού

Μια κατσίκα βρέθηκε κρυμμένη σε καροτσάκι μωρού 

Δεκατρείς άνθρωποι συνελήφθησαν κοντά στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ με αρνιά και κατσίκια, τα οποία σκόπευαν να θυσιάσουν κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Σε μια περίπτωση, ανέφερε η αστυνομία, μια κατσίκα βρέθηκε κρυμμένη σε ένα καροτσάκι μωρού και ένας άλλος ύποπτος προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία μια άλλη κατσίκα στο σημείο σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα παντοπωλείου.

Όλοι οι ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 13 και 21 ετών, παραδόθηκαν για περαιτέρω ανάκριση, προστίθεται στην ανακοίνωση και τα ζώα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν για την απαραίτητη κτηνιατρική περίθαλψη.

«Η αστυνομία του Ισραήλ δρα στην Ιερουσαλήμ και σε όλους τους τομείς, μαζί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, φανερά και κρυφά, εναντίον οποιουδήποτε ατόμου που προσπαθεί να διαταράξει την τάξη και να ενεργήσει αντίθετα με το νόμο και τις υπάρχουσες πρακτικές των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ», λέει η αστυνομία.

Τα τελευταία χρόνια, περιθωριακές θρησκευτικές ομάδες προσπάθησαν όλο και περισσότερο να πραγματοποιήσουν τη θυσία του Πάσχα στο Όρος του Ναού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι περισσότεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι θα θεωρηθεί ως μια σημαντική αλλαγή στο status quo του θρησκευτικού χώρου και θα πυροδοτήσει θυμό σε όλη την περιοχή.