ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός BBC ο παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς - Παραιτήθηκε έπειτα από το σκάνδαλο με γυμνες φωτογραφίες

Εκτός BBC ο παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς - Παραιτήθηκε έπειτα από το σκάνδαλο με γυμνες φωτογραφίες

Τι ανακοίνωσε το BBC για τον Χιου Έντουαρντς

Την παραίτησή του από το βρετανικό κανάλι BBC έκανε γνωστή ο πολύ γνωστός παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς, ο οποίος παρέμενε «εκτός αέρα» από πέρσι, έπειτα από τις καταγγελίες ότι είχε πληρώσει χιλιάδες λίρες σε ένα νεαρό άτομο για να αγοράσει φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου.

Επρόκειτο για έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές ειδήσεων του BBC (435.000 στερλίνες – περίπου 500.000 ευρώ για τη χρονιά 2022-23) και ένας από τους διασημότερους στη Βρετανία.

Ο 62χρονος Έντουαρντς για περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίαζε το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Ήταν εκείνος που μετέδωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, το 2022, ενώ κάλυψε και κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως εκλογές, βασιλικούς γάμους και την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Ήταν επίσης ο παρουσιαστής της στέψης του βασιλιά Καρόλου, τον Μάιο του 2023.

«Έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας, ο Χιου εξήγησε ότι η απόφασή του ελήφθη κατόπιν ιατρικών συμβουλών των γιατρών του» ανέφερε το BBC σε ανακοίνωσή του. «Το BBC αποδέχτηκε την παραίτηση, που πιστεύει ότι θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν προς τα εμπρός. Δεν θεωρούμε πρέπον να σχολιάσουμε περαιτέρω», πρόσθεσε.