ΚΟΣΜΟΣ

ΒΒC: «Tσουνάμι» καταγγελιών για τον Χιου Έντουαρντς - Έστελνε ερωτικά μηνύματα σε συναδέλφους

O Xιου Έντουαρντς
O Xιου Έντουαρντς

Ο παρουσιαστής που κατονομάστηκε από τη σύζυγό του ως το πρόσωπο που φέρεται να πλήρωσε 35.000 λίρες σε νεαρό άτομο για σεξουαλικές εικόνες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας».

Ο Χιου Έντουαρντς κατονομάστηκε χθες ως ο παρουσιαστής που είχε τεθεί σε αναστολή από το BBC επειδή φέρεται να πλήρωσε 35.000 λίρες σε έναν έφηβο για να του στέλνει άσεμνες εικόνες. Σύμφωνα με το Newsnight, ένα σημερινό μέλος του προσωπικού του BBC ισχυρίζεται ότι ο ίδιος παρουσιαστής επικοινώνησε μαζί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα του τον έκαναν να νιώθει άβολα.

Τα μηνύματα φέρεται να ήταν υποβλητικού χαρακτήρα, έμοιαζαν να είναι ερωτικά και αναφέρονταν στην εμφάνιση του συναδέλφου του.«Υπάρχει μια δυναμική εξουσίας που το καθιστά ακατάλληλο» είπε το μέλος του προσωπικού.

Ένας άλλος υπάλληλος του BBC ισχυρίστηκε ότι ο Έντουαρντς τους είχε επίσης στείλει ένα ιδιωτικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχολίαζε την εμφάνισή του, γεγονός που του προκάλεσε «ρίγος». Εν τω μεταξύ, κάποιος που εργαζόταν στην εταιρεία - που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον παρουσιαστή- ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει αργά τη νύχτα μηνύματα από τον Έντουαρντς, τα οποία κατέληγαν με «φιλιά»

Ο πρώην υπάλληλος είπε στο BBC Newsnight ότι θεώρησε ότι αυτό ισοδυναμούσε με κατάχρηση εξουσίας. Δύο από τους τρεις καταγγέλλοντες είπαν ότι ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να αναφέρουν τους ισχυρισμούς τους για ανάρμοστη συμπεριφορά στους διευθυντές του BBC.

Εκπρόσωπος του BBC είπε στο Sky News: «Επικοινωνούμε με το προσωπικό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πάντα αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες του προσωπικού με προσοχή και θα παροτρύνουμε πάντα τα μέλη του προσωπικού να μας μιλήσουν εάν έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Έχουμε σαφείς διαδικασίες για την υποβολή καταγγελιών εντός του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών καταγγελίας αν κάποιος το επιθυμεί να το κάνει ανώνυμα»

Καταγγελίες για τον παρουσιαστή δημοσίευσε για πρώτη φορά η Sun την περασμένη Παρασκευή (7/7), αλλά η ταυτότητά του δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα για πέντε ημέρες. Τέθηκε σε αναστολή από το BBC την Κυριακή - και τις τελευταίες ημέρες, μία σειρά απο καταγγελίες έχουν διατυπωθεί από αρκετούς άλλους νεαρούς καταγγέλλοντες.

Αρκετοί άλλοι υψηλού προφίλ παρουσιαστές του BBC - συμπεριλαμβανομένων των Gary Lineker, Jeremy Vine, Rylan Clark και Nicky Campbell - είχαν αρνηθεί ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο καθώς οι εικασίες αυξάνονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έντουαρντς κατονομάστηκε δημόσια σε δήλωση που εξέδωσε η σύζυγός του Βίκυ Φλιντ. Είπε ότι ο σύζυγός της έπασχε από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και τώρα δέχεται περίθαλψη στο νοσοκομείο «όπου θα μείνει για το άμεσο μέλλον».

Η ίδια είπε ότι ο παρουσιαστής σκοπεύει να απαντήσει στους ισχυρισμούς μόλις γίνει αρκετά καλά για να το κάνει, προσθέτοντας: «Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθιά που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης».

Η δήλωσή της ήρθε λίγο αφότου η Μητροπολιτική Αστυνομία αποκάλυψε ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα». Η Scotland Yard είπε ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες και μια εσωτερική έρευνα του BBC μπορεί τώρα να συνεχιστεί.

Σε ένα σημείωμα που εστάλη στο προσωπικό του BBC, ο γενικός διευθυντής Tim Davie είπε ότι ήταν μια «δύσκολη στιγμή για πολλούς» - και η άμεση ανησυχία της εταιρείας «είναι το καθήκον μας να φροντίζουμε όλους τους εμπλεκόμενους»