ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Μπάλντουιν: Έσπασε το κινητό διαδηλώτριας στη Νέα Υόρκη - «Γιατί τη σκότωσες;» του φώναζε

O Άλεκ Μπάλντουιν
O Άλεκ Μπάλντουιν
ΑΡ

Ο Άλεκ Μπάλντουιν εθεάθη να σπάει το τηλέφωνο μίας διαδηλώτριας κατά του Ισραήλ σε μια καφετέρια στη Νέα Υόρκη.

Εκτός εαυτού ο γνωστός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν συνελήφθη από την κάμερα να σπάει το τηλέφωνο μίας διαδηλώτριας κατά του Ισραήλ που τον εντόπισε μέσα σε μια καφετέρια στη Νέα Υόρκη. Η διαδηλώτρια που δημοσίευσε το βίντεο στην πλατφόρμα X, ήταν από μια αντιφασιστική εκπομπή συνεντεύξεων που ονομάζεται Crackhead Barney & Friends και ζήτησε επανειλημμένα από τον Μπάλντουιν να πει «ελεύθερη Παλαιστίνη»

Ένας εμφανώς εκνευρισμένος Μπάλντουιν ζήτησε από έναν υπάλληλο του καφέ να καλέσει την αστυνομία και είπε στη γυναίκα ότι δεν θα έλεγε να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη. «Κάτω το Ισραήλ, κάτω ο Σιωνισμός, πες το σε παρακαλώ», ζήτησε η ακτιβίστρια ενώ έκανε επίσης αναφορές στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» για την οποία ο Μπάλντουιν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Ο Μπάλντουιν είπε «μπορείς να μου κάνεις μια γρήγορη χάρη» πριν χτυπήσει το τηλέφωνο της διαδηλώτριας από το χέρι της. «Άλεκ μπορείς να πεις μια φορά ελεύθερη Παλαιστίνη», φώναξε επανειλημμένα η γυναίκα στον Μπάλντουιν. «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη, Άλεκ, μόνο μια φορά πες το και θα σε αφήσω ήσυχο. Θα σε αφήσω ήσυχο, ορκίζομαι, πες μια φορά ελεύθερη Παλαιστίνη».

Ένας υπάλληλος καφετέριας προσπάθησε να ζητήσει από τη διαδηλώτρια να σταματήσει να διαπληκτίζεται με τον Μπάλντουιν, καθώς ο ηθοποιός προχώρησε προς την πόρτα και της ζήτησε να φύγει. «Γιατί σκότωσες αυτή την κυρία; Σκότωσες εκείνη την κυρία και δεν μπήκες φυλάκιση», είπε στη συνέχεια εκείνη αναφερόμενη στο μοιραίο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς στο «Rust»

Η ποινική δίκη του Μπάλντουιν για τον πυροβολισμό έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου, αφού ένα δικαστήριο του απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Ιανουάριο. Ο 66χρονος ηθοποιός δήλωσε αθώος για την κατηγορία και οι συνήγοροι υπεράσπισής του προτρέπουν τον δικαστή να απορρίψει το κατηγορητήριο εναντίον του.

Η οπλουργός Hannah Gutierrez-Reed καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχη για ακούσια ανθρωποκτονία τον Μάρτιο από ένορκο, καθιστώντας την το πρώτο μέλος του πληρώματος που καταδικάστηκε για τον κατά λάθος πυροβολισμό της Χάτσινς.