ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Νοσοκομείο ικετεύει θύματα φιδιών να μην προσέρχονται... μαζί με τα ερπετά στα επείγοντα

fidi
Photo: pixabay.com

Νοσοκομείο της Αυστραλίας ζητά από τα θύματα από δάγκωμα φιδιού να σταματήσουν να φέρνουν τα φίδια στα επείγοντα!

Η παρουσία φιδιού στα επείγοντα θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό και τους ασθενείς και καθυστερεί το χρόνο που απαιτείται για να λάβουν θεραπεία οι ασθενείς, δήλωσε διευθυντής νοσοκομείου στην Αυστραλία.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι ότι στο προσωπικό του νοσοκομείου Bundaberg στο Κουίνσλαντ παραδόθηκε ένα πλαστικό δοχείο με ένα μικρό φίδι Eastern Brown μέσα, φίδι κοινό σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αυστραλίας που το θανατηφόρο δηλητήριό του είναι η πιο κοινή αιτία θανατηφόρων τσιμπημάτων φιδιών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Guardian, περίπου 3.000 δαγκώματα φιδιών αναφέρονται στην Αυστραλία κάθε χρόνο, με το 41% ​​να προέρχεται από φίδια Eastern Brown.

Τον περασμένο μήνα, η εφημερίδα ανέφερε ότι ένα από αυτά τα φίδια προκάλεσε τον θάνατο ενός άνδρα αφού τον δάγκωσαν πολλές φορές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή επείγουσας ιατρικής του νοσοκομείου Bundaberg, Άνταμ Μάικλ, το φίδι στο νοσοκομείο του αυτόν τον μήνα «δεν ήταν πολύ καλά ασφαλισμένο».

Προσπαθούσε επίσης να ξεφύγει από το πλαστικό δοχείο, ανέφερε το ABC.

«Το προσωπικό φοβήθηκε και η σοβαρή συνέπεια αυτού είναι ότι καθυστερεί τον χρόνο των ανθρώπων για θεραπεία», είπε ο Μάικλ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ένας κυνηγός φιδιών είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι απομακρύνει πολλά φίδια που αγόρασε στο νοσοκομείο, πολλά από τα οποία έφτασαν σε πλαστικά δοχεία ή σακούλες.