ΚΟΣΜΟΣ

Bitcoin: Το μεγάλο «Crypto πάρτι» στο Ντουμπάι - To μέλλον της βιομηχανίας είναι στην Ασία

Bitcoin: Το μεγάλο «Crypto πάρτι» στο Ντουμπάι - To μέλλον της βιομηχανίας είναι στην Ασία

Bitcoin: Η Ασία οδηγεί τον επόμενο ανοδικό κύκλο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, γράφει το Bloomberg

Η ιστορική πλημμύρα που συγκλόνισε πρόσφατα το Ντουμπάι ενόψει του συνεδρίου Token2049 μπορεί να περιέπλεξε την εκδήλωση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ενθουσιασμό για την αυξανόμενη ισχύ της αγοράς crypto στην Ασία.

Καθώς έφθαναν προσκεκλημένοι από ολόκληρο τον πλανήτη κόσμο, πολλοί έβαλαν στοίχημα σε ποια μέρη της ηπείρου θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει το Bloomberg. «Μεταξύ ΗΑΕ, Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ, αυτοί είναι οι κόμβοι που βλέπω να εμφανίζονται ως μέρη όπου οι άνθρωποι δημιουργούν τις οντότητες τους και έχουν νομική υπόσταση», δήλωσε ο συνιδρυτής της Chainlink Labs Σεργκέι Ναζάροφ σε συνέντευξή του στο συνέδριο.

Τόσο η Σιγκαπούρη όσο και το Χονγκ Κονγκ αγωνίζονται για ισχύ στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, με τη Σιγκαπούρη να επεκτείνει τους κανόνες της για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει τα «πορτοφόλια για κρυπτονομίσματα» και περισσότερες υπηρεσίες μεταφοράς κρυπτονομισμάτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Μετά την απαγόρευση του λιανικού εμπορίου κρυπτονομισμάτων με φόντο τους αυστηρούς περιορισμούς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την Κίνα το 2021, το Χονγκ Κονγκ έγινε πρόσφατα πιο φιλόξενο στη βιομηχανία.

Οι ρυθμιστικές αρχές του επιτρέπουν πλέον τις λιανικές συναλλαγές σε αδειοδοτημένα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης. Την περασμένη εβδομάδα, οι εκδότες του ETF δήλωσαν ότι το Χονγκ Κονγκ είχε δώσει προκαταρκτική έγκριση στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να δημιουργήσουν κεφάλαια που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin και στον Ether.

Κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του Token2049 στο Ντουμπάι, ένα συνέδριο που πραγματοποιείται επίσης στη Σιγκαπούρη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Richard Teng, επιβεβαίωσε ότι το χρηματιστήριο είχε λάβει πλήρη άδεια κρυπτογράφησης από την πόλη, καθώς εργάζεται για περισσότερες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, το γεγονός οτι το Ντουμπάι «αγκαλιάζει» τη βιομηχανία δεν σημαίνει ότι η κακή συμπεριφορά περνά απαρατήρητη. Οι ρυθμιστικές αρχές του εμιράτου έχουν λάβει μέτρα επιβολής εναντίον εταιρειών κρυπτογράφησης όπως η BitOasis και η OPNX. Για πολλούς στην εκδήλωση, η διευρυμένη αποδοχή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την Ασία την έχει φέρει ακόμα πιο μπροστά από τις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν τους ασφυκτικούς ελέγχους στον κλάδο.

Ο συμμετέχων στο συνέδριο Bashir Kazour, ο οποίος υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος στην πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Taurus SA και εδρεύει στο Ντουμπάι, είπε ότι το Token2049 παρουσίασε την απήχηση της πόλης του στις εκκολαπτόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης. «Πολλοί από αυτούς έδειξαν ενδιαφέρον να επεκταθούν και να αρχίσουν να προσλαμβάνουν εδώ», είπε.