ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ένας νεκρός διαδηλωτής σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Λίβανος: Ένας νεκρός διαδηλωτής σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο βόρειο Λίβανο μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πυρπολήσει ένα φαστ-φουντ της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το φαστ-φουντ στην Τρίπολη του Λιβάνου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "Δεν θέλουμε τον πάπα" και "Όχι άλλες προσβολές" (στο Ισλάμ), αναφερόμενοι προφανώς στην αντιισλαμική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που έχει προκαλέσει οργή στον αραβικό κόσμο.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο όπου στεγάζεται το KFC και κατόπιν συγκρούστηκαν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι δύο να τραυματιστούν, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν μαζί με άλλους προσπάθησε να εισβάλει σε ένα κυβερνητικό κτίριο.

Οι ταραχές αυτές σημειώθηκαν λίγη ώρα αφότου έφτασε στη Βηρυτό ο πάπας Βενέδικτος για τριήμερη επίσημη επίσκεψη και ενώ σε πολλές χώρες φουντώνει το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της ταινίας για την οποία οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Διαβάστε ακόμα:

Σουδάν: Χιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε πρεσβείες

Λιβύη: Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Βεγγάζης