ΚΟΣΜΟΣ

Kommersant: Υλικό για ρωσικά ραντάρ στο συριακό αεροπλάνο

Kommersant: Υλικό για ρωσικά ραντάρ στο συριακό αεροπλάνο

Υλικά για ρωσικά αντιπυραυλικά ραντάρ τα οποία προορίζονταν για τις συριακές αντιαεροπορικές συστοιχίες μετέφερε το συριακό αεροσκάφος που πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση στην Άγκυρα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Ρωσικές πηγές της βιομηχανίας εξαγωγών όπλων, που επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσαν ότι στο συριακό Airbus Α320 υπήρχαν 12 κιβώτια που περιείχαν υλικά ρωσικού ραντάρ για τον εξοπλισμό του συριακού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, ενώ αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι επρόκειτο για εξοπλιστικά συστήματα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει αργά χθες το βράδυ ότι το αεροσκάφος μετέφερε «εξοπλισμό και πολεμοφόδια για το συριακό υπουργείο Άμυνας», τα οποία προέρχονταν από ρωσική εταιρία κατασκευής στρατιωτικού υλικού.

Ωστόσο, ο εξοπλισμός που μεταφερόταν με το συριακό αεροσκάφος δεν χρειαζόταν ειδική άδεια ούτε τελωνειακό έλεγχο και δεν αντιπροσώπευε κανένα κίνδυνο για τα μέλη του πληρώματος ούτε για το ίδιο το αεροσκάφος, υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας.

Πάντως, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ενδέχεται να διενεργήσει έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών σε σχέση με το ευαίσθητου χαρακτήρα φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Το Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Αμφιλεγόμενη» η επιλογή της ΕΕ για το Νόμπελ Ειρήνης