ΚΟΣΜΟΣ

Ομοφυλοφιλική εμπειρία είχε ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς;

Ομοφυλοφιλική εμπειρία είχε ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς;

Η ανεπίσημη βιογραφία του Ζαν Μαρί Λε Πεν, πρώην ηγέτη της γαλλικής ακροδεξιάς, με τίτλο «Λε Πεν, μία γαλλική ιστορία» των ερευνητών δημοσιογράφων Πιερ Πεάν και Φιλίπ Κοέν, έχει δεχτεί ήδη αρκετή κριτική για την «σοφτ» στάση της απέναντι στον Γάλλο εθνικιστή ηγέτη, αλλά όχι και τόσο για τις αποκαλύψεις που γίνονται μέσα στις σελίδες της.

Για παράδειγμα όχι μόνο τον απαλάσσει από τους χαρακτηρισμούς που ο ίδιος φέρεται να έχει αποδώσει στον εαυτό του εξισώνοντάς τον με τον Ιταλό φασίστα Μουσολίνι, αλλά επιπροσθέτως αποτινάσσει από πάνω του και την περίφημη κατηγορία που του αποδίδεται περί άσκησης «θεσμικού βασανισμού» κατά το διάστημα που υπηρετούσε στην Αλγερία.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι ο πρώην σοσιαλιστής δήμαρχος της Πο, Αντρέ Λαμπαρέρ – από τους πρώτους πολιτικούς της Γαλλίας που δήλωναν ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους – είχε πει ότι αυτός και ο Λε Πεν είχαν «μυηθεί» από κοινού κάποιο φεγγάρι στις «τρυφερές» απολαύσεις που μόνο οι άντρες μπορούν να νιώσουν και να προσφέρουν ο ένας στον άλλο.

Μάλιστα, η βιογραφία αναφέρει ότι σε επιστολή του προς τον Λαμπαρέρ τη δεκαετία του 1980, ο «μάτσο» ακροδεξιός έγραφε: «Σε ανάμνηση των απολαυστικών στιγμών που περάσαμε μαζί».

Ο Λε Πεν από την πλευρά του αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι πρόκειται για ερωτική φαντασίωση του Λαμπαρέρ.