Βίντεο: Ο Ομπάμα βραβεύει τους Led Zeppelin και τον Ντάστιν Χόφμαν

Βίντεο: Ο Ομπάμα βραβεύει τους Led Zeppelin και τον Ντάστιν Χόφμαν

Τα βραβεία του Κέντρου Κένεντι απένειμε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε καλλιτέχνες για την προσφορά τους στον αμερικανικό πολιτισμό, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που βραβεύτηκαν ήταν ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, ο παρουσιαστής Ντέιβιντ Λάτερμαν, ο θρυλικός κιθαρίστας των Μπλουζ Μπάντι Γκάι, η μπαλαρίνα Νατάλια Μακάροβα και οι Led Zeppelin.

«Προσπάθησα, με τους συνεργάτες μου, να γράψουμε έναν λόγο που να συνδυάζει το μπαλέτο με τους Led Zepellin, αλλά μια τέτοια ομαλή μετάβαση ήταν αδύνατη», δήλωσε ο  Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν παρουσιάσει τις τιμώμενες προσωπικότητες.

«Ο Ντάστιν Χόφμαν είναι μεγάλος μπελάς», είπε αστειευόμενος ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο παρουσιάζοντας τον αξιόλογο ηθοποιό. «Με ενέπνευσε να γίνω και εγώ μεγάλος μπελάς», συνέχισε γελώντας.

Η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια δείπνου που οργανώθηκε για τους νικητές των βραβείων, τόνισε ότι πολλές φορές οι καλλιτέχνες πρέπει να κατέχουν και την τέχνη της διπλωματίας, καθώς έκανε πρόποση προς τιμήν της Μαράκοβα, τη θρυλική μπαλαρίνα της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία αποστάτησε το 1970.

Ο Τζωρτζ «Μπάντι» Γκάι, 76 ετών, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν, ήταν ένας από τους μεγάλους πρωτοπόρους του είδους των Σικάγο Μπλουζ.

Οι Led Zepellin, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με μαύρες γραβάτες, δεν πέρασαν απαρατήρητοι από το βλέμμα του Ομπάμα. «Φυσικά αυτό το συγκρότημα επαναπροσδιόρισε «τον τρόπο ζωής» του ροκ εν ρολ», είπε αστειευόμενος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο με πολύ ανθεκτικά τζάμια», είπε προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκόμενους.

Video 1

Βίντεο: Ο Ομπάμα βραβεύει τους Led Zeppelin και τον Ντάστιν Χόφμαν