ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το Βέλγιο και στις ΗΠΑ θέμα με το χριστουγεννιάτικο δένδρο

Μετά το Βέλγιο και στις ΗΠΑ θέμα με το χριστουγεννιάτικο δένδρο

Αυτή την χρονιά τα έχουν "βάλει" με τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα. Μετά το Βέλγιο που δεν θα τοποθετήσει Χριστουγεννιάτικο δένδρο στις Βρυξέλλες, τώρα κυβερνήτης των ΗΠΑ ζητά να καταργηθεί η λέξη "χριστουγεννιάτικο" στο δένδρο.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ Lincoln Chafee για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον όρο «Χριστούγεννα» για να περιγράψει το αειθαλές δέντρο που διακοσμήθηκε για την εορτή της 25ηςΔεκεμβρίου.

"Κύριε κυβερνήτη, πως θα ονομάσετε ένα πράσινο, μυτερό, τραχύ δέντρο που θα διακοσμηθεί το Δεκέμβριο; Όλοι εκτός από τον κυβερνήτη ξέρουν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», είπε ο Mat Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της χριστιανικής νομικής εταιρίας Liberty Counsel.

Αρχικά, το γραφείο του κυβερνήτη είχε ακυρώσει την καθιερωμένη ετήσια τελετή φωτισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου μετά την αντιπαράθεση του περασμένου έτους, όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η γιορτή λέγεται "Χριστούγεννα"κατά τη διάρκεια της τελετής φωτισμού του δέντρου. Μόλις 24 ώρες αργότερα, η ετήσια εκδήλωση επαναπρογραμματίστηκε.

"Η μετονομασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε ‘Holiday tree’ («δέντρο εορτών») είναι εκδήλωση αμόκ της πολιτικής ορθότητας", δήλωσε ο Staver. "Μια Menorah (επτάφωτη λυχνία) συνδέεται με την γιορτή Hanukkah. Το όνομά του δεν θα πρέπει να αλλάξει. Ο Αη Βασίλης και το έλκηθρό του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και φέρνουν δώρα τα Χριστούγεννα. Το όνομά του και εκείνων των ταράνδων δεν θα πρέπει να αλλάξουν. Ο καθένας ξέρει ότι ένα αειθαλές δέντρο στολισμένο με στολίδια και φώτα, τον Δεκέμβριο, είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μόνος λόγος για να αλλάξει το όνομα οφείλεται σε χονδροειδή άγνοια και μισαλλοδοξία.