Εορτή του Αγ. Νικολάου στη Wall Street παρουσία Αρχιεπισκόπου ΗΠΑ

Εορτή του Αγ. Νικολάου στη Wall Street παρουσία Αρχιεπισκόπου ΗΠΑ

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα τελέσει σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 10 μμ στην Ελλάδα), εορτή του Αγίου Νικολάου, ειδική δέηση στην τοποθεσία όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατεστράφη ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Στην τελετή, οι ενορίτες του ναού του Αγίου Νικολάου και πιστοί από άλλες κοινότητες της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης που τιμούν και εορτάζουν την μνήμη του θαυματουργού Αγίου, θα ενώσουν τις δεήσεις των προς τον Θεό, καθώς η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προετοιμάζεται για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού, μετά την επίτευξη και υπογραφή συμφωνίας με τις αρμόδιες αρχές της Νέας Υόρκης. Ο ναός του Αγ. Νικολάου, ο μόνος χώρος λατρείας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου, χρονολογείτο από το 1916.

Η πρόσβαση στο χώρο της τελετής θα είναι εφικτή από την είσοδο που βρίσκεται στη σύγκλιση των οδών Liberty και Greenwich, διαγωνίως απέναντι από τον πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Flushing της Νέας Υόρκης.