ΚΟΣΜΟΣ

Άνταμ Λάνζα: Η μεταμόρφωση ενός ήσυχου παιδιού σε δολοφόνο

Άνταμ Λάνζα: Η μεταμόρφωση ενός ήσυχου παιδιού σε δολοφόνο

Πολύς κόσμος ήδη συζητά για τους λόγους οι οποίοι όπλισαν το χέρι του 20χρονου Άνταμ Λάνζα και σκόρπισε θάνατο στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Νιούταουν στο Κονέκτικατ

Ο κόσμος περιγράφει τον Λάνζα ως ένα ''ήρεμο παιδί'', ''ευφυές'' και αρκετά ''κλειστό''.

Ο χωρισμός των γονιών του το 2006, τον άφησε να μένει μόνος του στο σπίτι με τη μητέρα του, δασκάλα στο σχολείο όπου ο Άνταμ δολοφόνησε εν ψυχρώ 26 άτομα, ανάμεσά τους 20 αθώα παιδιά.

Η μητέρα του, όπως αποδεικνύεται συγκέντρωνε όπλα και προμήθειες για το τέλος του κόσμου, εκπαίδευε τον γιο της στο να πυροβολά, ενώ περιγράφεται από την κοινότητα ως άτομο ''εθισμένο'' στα όπλα, τη σκοποβολή και την τελειότητα.

Τελειότητα για την οποία πίεζε αφάνταστα τον νεαρό γιο της Άνταμ, επιμένοντας πως το παιδί πρέπει να είναι άριστος μαθητής, καθώς επίσης να την ακολουθεί κάθε φορά που η ίδια πήγαινε για σκοποβολή.

''Φοβάμαι ότι τον χάνω'', εκμηστηρεύτηκε λίγο καιρό πριν το τραγικό συμβάν σε φίλη της, αναφέρει η Daily Mail.

Φίλος της μητέρας αποκάλυψε ότι είχε πρόβλημα να επικοινωνήσει με το παιδί της.

''Κοιτούσε το ποτήρι της και μου είπε: δεν ξέρω, ανησυχώ ότι τον χάνω'', λέει φίλος της Νάνσι Λάνζα. ''Η Νάνσι μου είπε ότι ο γιος της έκαιγε τον εαυτό του με αναπτήρα, στους αστραγάλους ή τα χέρια. Ήταν σαν να προσπαθούσε να νιώσει κάτι''.

Ο Λάνζα σταδιακά απομακρυνόταν από φίλους και συγγενείς, ενώ οι παρέες του γίνονταν όλο και πιο ''παράξενες''', σύμφωνα με τα ρεπορτάζ...

Οι αρχές προσπαθούν σιγά-σιγά να σκιαγραφίσουν το προφίλ του ανθρώπου που αφαίρεσε 26 ζωές την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

H μητέρα του μακελάρη στις ΗΠΑ ετοιμαζόταν για το τέλος του κόσμου;

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τις κηδείες των μικρών μαθητών

Αυτά είναι τα παιδιά που σκότωσε ο Λάνζα στο μακελειό του Κονέκτικατ