Ανακάλυψαν 13 περίεργα επιμήκη κρανία σε νεκροταφείο του Μεξικού

Ανακάλυψαν 13 περίεργα επιμήκη κρανία σε νεκροταφείο του Μεξικού

Αρχαιολόγοι από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) στο Μεξικού ανακάλυψαν ένα νεκροταφείο χιλιάδων χρόνων στην πολιτεία της Sonora, που έχει χαρακτηριστικά άγνωστο για την περιοχή.


Είναι μόλις 300 μέτρα από το χωριό Onavas, νότια της Sonora, και πρόκειται για ένα Ισπανικό νεκροταφείο, στο οποίο βρέθηκαν 25 άτομα, 13 εκ των οποίων έχουν ηθελημένη παραμόρφωση του κρανίου τους (επιμήκη κρανία).

Για τους αρχαιολόγους, η ανακάλυψη αυτή παρέχει αποδεικτικά στοιχεία των πρακτικών που δεν έχουν καταγραφεί για αυτές τις πολιτιστικές ομάδες: κρανιακή παραμόρφωση (πρόσθια ινιακή) η οποία εφαρμόστηκε σε 13 άτομα, και τροποποίηση με την φθορά του κρανίου από την πλευρά των δοντιών για να τους δώσει ένα σχήμα «V».

Ο Garcia, διευθυντής του ερευνητικού έργου, από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα, με την έγκριση του Συμβουλίου Αρχαιολογίας INAH δήλωσε: «Με αυτή την ανακάλυψη διαπιστώσαμε ότι επεκτείνεται το όριο της επιρροής των Μεσοαμερικανικόν λαών βορειότερα από ότι είχε καταγραφεί στην αρχαιολογία από προηγούμενα αρχαιολογικά ευρήματα».

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, η περιοχή πρέπει να άνηκε στην παλιά φυλή Ινδιάνων Pima, των οποίων οι απόγονοι μετακόμισαν σε αυτό που είναι τώρα η Sonora, και θα μπορούσε να είναι μέρος της λύσης αν ακολούθησαν και άλλες παράκτιες πόλεις στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, και σε αυτή τη μετάβαση, οι Pimas έφεραν τις νέες παραδόσεις από την Κεντρική Αμερική», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι χρονολογήσεις των οστών ταιριάζουν με την Μεσοαμερικανική περίοδο (900-1200 μ.Χ.).

Video 1

Ανακάλυψαν 13 περίεργα επιμήκη κρανία σε νεκροταφείο του Μεξικού