ΚΟΣΜΟΣ

Τιμήθηκαν 16 ομογενείς της Αυστραλίας για την προσφορά τους

Τιμήθηκαν 16 ομογενείς της Αυστραλίας για την προσφορά τους

Για δεκαετίες τώρα έχει καταγράψει με τον φακό του, χιλιάδες σημαντικές, αλλά και καθημερινές, στιγμές της ομογένειας της Μελβούρνης.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο φωτογράφος Κώστας Ντεβές, είναι ένας από τους δεκαέξι Έλληνες της Μελβούρνης που τιμήθηκαν φέτος από την κυβέρνηση της Βικτώριας για την προσφορά τους στον Ελληνισμό της Πολιτείας αλλά και στον πολυπολιτισμό.

'Αλλοι ομογενείς που τιμήθηκαν στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Κυβερνείο και παρέλαβαν τις διακρίσεις τους από τον κυβερνήτη, 'Αλεξ Τσένοβ, τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Τεντ Μπέιλιου και τον ομογενή υπουργό Πολυπολιτισμού Νίκο Κότσιρα, είναι:

* Αναστασία Κόρδαρη. Τιμήθηκε για την προσφορά της ως εθελόντρια κυρίως μέσα από την «Φροντίδα», τον φορέα που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε ομογενείς ηλικιωμένους.

* Κώστας Πατεράκης. Εκφωνητής του ομογενειακού σταθμού 3ΧΥ που τιμήθηκε για τις εκπομπές του για τον αθλητισμό αλλά και για την προώθηση της κρητικής ιστορίας και του πολυπολιτισμού.

* Κανέλα Βλαχογιώργου. Για τις υπηρεσίες της στην Κοινότητα Μόρελαντ και σε Έλληνες ηλικιωμένους.

* Ειδική διάκριση δόθηκε στο Γυναικείο Τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας Γουίτλεσι για την προσφορά της στον πολυπολιτισμό και την προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης στην περιοχή.

Οι ομογενείς που τιμήθηκαν ως μονάδες για τις «εξαίρετες υπηρεσίες τους» είναι κατά σειρά:

Μελίσσα Αφεντούλη, Κυριάκος Μπάρακας, Κώστας Ντεβές, Θεοφάνης Εμμανουηλίδης, Ντιάνα Καλυμνάκη, Βούλα Κανελλοπούλου, Κωνσταντίνος Καραβίτης, Χρήστος Κάστης, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Νίνα Κουτσομύτη, Στιβ Μάγγος και Κωνσταντίνος Μάστορης.