ΚΟΣΜΟΣ

«'Οχι στη διάσωση μαύρου χρήματος» στην Κύπρο

«'Οχι στη διάσωση μαύρου χρήματος» στην Κύπρο

Για την Κύπρο και τις αποκαλύψεις ότι το ΔΝΤ θέλει κούρεμα χρέους αφιερώνει το σχόλιό της η εφημερίδα Badische Neueste Nachrichten.

«Το νησί δεν είναι μόνο αγαπημένος τουριστικός προορισμός, αλλά και Ελ Ντοράντο ξεπλύματος μαύρου χρήματος» σημειώνει ο σχολιαστής της.

Σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το νότιο τμήμα της χώρας έχει γίνει το ρωσικό κέντρο της Ευρώπης. «Μαφιόζικες ομάδες αλλάζουν ρούβλια σε κυπριακές τράπεζες, οι οποίες δεν ελέγχουν την προέλευση. Αλλά και η ρωσική ολιγαρχία ανακάλυψε τα θέλγητρα της νήσου και μεταφέρει ολόκληρες περιουσίες για να τις εμπιστευτεί στα χέρια της ‘ασφαλούς Δύσης’. Ενδεχόμενο κούρεμα του χρέους θα ήταν εφικτό, ο χαμηλός προϋπολογισμός το επιτρέπει. Δεν ξέρουμε όμως εάν το επιτρέπουν κι αν συμφέρει τους ευρωπαίους εταίρους η διάσωση «μαύρων χρημάτων». Με το δίκαιο τους οι γερμανοί φορολογούμενοι θα ξεσηκώνονταν, εάν πήγαιναν δισεκατομμύρια ευρώ στις κυπριακές τράπεζες ως οικονομική στήριξη. Αλληλεγγύη θα υπάρξει μόνο όταν η κυπριακή κυβέρνηση βάλει τέλος στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος» υπογραμμίζει ο γερμανός σχολιαστής.