Στα αζήτητα ακόμα η σορός του μακελάρη στο Κονέκτικατ

Στα αζήτητα ακόμα η σορός του μακελάρη στο Κονέκτικατ

Στα αζήτητα παραμένει, μια εβδομάδα μετά το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ, η σορός του Ανταμ Λάνζα, του ανθρώπου που αφαίρεσε τη ζωή 20 παιδιών και έξι ανηλίκων και πέρασε στην ιστορία ως ο υπεύθυνος της μεγαλύτερης δολοφονίας σε σχολείο των ΗΠΑ.

 

Μέχρι στιγμής, ούτε ο πατέρας του μακελάρη, Πίτερ, ούτε ο αδελφός του Ράιαν, έχουν κάνει κάποια κίνηση έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της κηδείας.

Ο πατέρας του και η δεύτερη σύζυγός του Σίλεϊ Κάντινερ, αμέσως όταν πληροφορήθηκαν την απίστευτη δολοφονία, μάζεψαν τα πράγματά τους κι έφυγαν από το σπίτι τους, ενώ από τότε δεν έχουν καμία δημόσια εμφάνιση. Ο Πίτερ Λάνζα περιορίστηκε στο να δώσει στη δημοσιότητα, μια μέρα μετά το μακελειό, μια ανακοίνωση.

Η κηδεία της μητέρας του 20χρονου, της Νάνσι Λάντζα, έγινε την Πέμπτη στο Κίνσιγκτον του Νιου Χαμσάιρ. Εκεί μένει ο αδερφός της, συνταξιούχος αρχηγός της αστυνομίας και η οικογένειά της διατηρεί φάρμα. Ούτε αυτοί μέχρι στιγμής έχουν κινήσει τη διαδικασία για την κηδεία του 20χρονου.

Και ακόμη δεν είναι σαφές τι πρόκειται να γίνει αν δεν το κάνουν και στο άμεσο μέλλον. Η τυπική διαδικασία στο Κονέκτικατ προβλέπει πως η αστυνομία πρέπει να καταγράψει πως κανένας κοντινός συγγενής δε βρέθηκε ή ότι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το πτώμα.

Ένα γραφείο κηδειών θα αναλάβει τότε να βρει εθελοντές για να αναβάλουν την επιμέλεια της σορού, την οποία θα θάψουν ή θα αποτεφρώσουν με έξοδα της πολιτείας (1.800 δολάρια).