Νέα στοιχεία για την αιματηρή έκρηξη σε πανεπιστήμιο

Νέα στοιχεία για την αιματηρή έκρηξη σε πανεπιστήμιο

Έκρηξη σημειώθηκε  σήμερα σε  μία ιατρική σχολή στην πόλη Τσιερνίφτσι στη δυτική Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της έκρηξης, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτή να οφείλεται σε βόμβα, ενημέρωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η τοπική εισαγγελία ανακοίνωσε πως ένας 62χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο επεισόδιο αυτό, για το οποίο πρόσθεσαν ότι πιθανώς οφείλεται σε πυροδότηση χειροβομβίδας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεκρός είχε έλθει σε διένεξη με τα μέλη της σχολής σχετικά με την κατοχή ενός αγροτεμαχίου», προστίθεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκε επίσης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής, όμως οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επεισόδια τέτοιου τύπου δεν είναι συνηθισμένα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, με πληθυσμό 45 εκατ. Στο τελευταίο κρούσμα τέτοιας επίθεσης, τον περασμένο Απρίλιο, 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην πόλη Ντνιπροπιετρόφσκ. Οι υπαίτιοι έχουν συλληφθεί και δικάζονται για προσπάθεια εκβιασμού της κυβέρνησης δια του εκφοβισμού ότι θα συνεχίσουν τις βομβιστικές επιθέσεις.