ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη

Ολάντ: Όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη

Την «εμπιστοσύνη» του στο μέλλον, εξέφρασε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αναγνωρίζοντας ότι οι «ανησυχίες» των Γάλλων είναι «δικαιολογημένες».

«Δεν αγνοώ διόλου τις ανησυχίες σας, είναι δικαιολογημένες, ούτε προτίθεμαι να αποκρύψω τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος αργά χθες βράδυ στην ομιλία του για τη νέα χρονιά.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «η ευρωζώνη διασώθηκε», ένα αποτέλεσμα που «έδειχνε πριν ακόμη από έξι μήνες απροσπέλαστο».

Για το 2013 ο πρόεδρος Ολάντ όρισε ως «μοναδικό στόχο» την «αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας σε ένα χρόνο από σήμερα».

«Όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη.Η πορεία έχει οριστεί και δεν θα αλλάξει. Κόντρα στους ισχυρούς ανέμους και τις παλίρροιες, δεν θα αποκλίνω από την πορεία αυτή», τόνισε.

Ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι θα διατηρηθεί η «υψηλή φορολόγηση στα πλέον ανώτερα εισοδήματα» η οποία θα «αναμορφωθεί χωρίς να αλλάξει ο στόχος της», μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει φορολόγηση με 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, η οποία περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2013.

Ο Ολάντ επιμένοντας στη «φορολογική δικαιοσύνη» είπε ότι «πάντα θα ζητούνται περισσότερα από αυτούς που έχουν τα περισσότερα».