ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογική συμφωνία Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά

Εκλογική συμφωνία Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά

Εκλογικός συνασπισμός της Κεντροδεξιάς σχηματίστηκε στην Ιταλία ενόψει των βουλευτικών εκλογών, μεταξύ του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Λέγκας του Βορρά.

Ο Καβαλιέρε ανακοίνωσε το γεγονός στον ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Αυτή τη νύκτα habemus papam. Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα σ' εμάς και το Καρότσο (ονομασία της Λέγκας του Βορρά). Υπέγραψα ο ίδιος και εξ ονόματος της Λέγκας του Βορρά υπέγραψε ο (πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία. Εγώ θα είμαι ο επικεφαλής των μετριοπαθών».

Το όνομα του πρωθυπουργού «θα αποφασιστεί σε περίπτωση που κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Ο Μπερλουσκόνι εκτιμά πως ο εθνικός γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας (PDL), ο Αντζελίνο Αλφάνο, θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου: «Ο Αλφάνο μπορεί να είναι ο υποψήφιός μας για την πρωθυπουργία και εγώ μπορώ να είμαι ο υπουργός Οικονομίας», δήλωσε ο Καβαλιέρε.

Το PDL υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες έχει σαφές προβάδισμα ο μεγάλος συνασπισμός της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις!

Αυτή είναι το «μυστικό όπλο» του Usain Bolt

Κινηματογράφησαν γιγάντιο καλαμάρι στην άβυσσο του Ειρηνικού