MEDIA

Bild: Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις!

Bild: Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις!

Η γερμανική εφημερίδα «Bild», με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γερμανία, δίνει τον τόνο που θα κυριαρχήσει στις κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις.

Οι γερμανικές πιέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σαφείς. «Η γραφειοκρατία μπλοκάρει επενδύσεις από τη Γερμανία», τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο σημειώνει την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά και του Κάρολου Παπούλια για συνομιλίες στο Βερολίνο.

«Παρά τα όποια βήματα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης», γερμανικές επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ«σκοντάφτουν στην ελληνική γραφειοκρατία», αναφέρει το δημοσίευμα. Η Bild φέρνει ως παράδειγμα μια γερμανική εταιρεία ηλιακής ενέργειας, η οποία ενδιαφέρεται να κατασκευάσει εγκαταστάσεις σε νησί της δυτικής Ελλάδας, όμως η απάντηση των ελληνικών αρχών είναι αρνητική λόγω της πολιτικής ενέργειας της χώρας μέχρι το 2020. «Είμαστε έκπληκτοι με το γεγονός ότι παρά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια εμπόδια».

Το παράδειγμα που φέρνει η εφημερίδα είναι μία περίπτωση, όμως η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ προφανώς έχει και άλλα σχέδια, φυσικά υπέρ των γερμανικών ομίλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ομιλητής σε κλειστό συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού που ανήκει η Bild, μαζί με τον Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε επίσης:

Η κρυφή ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά – Μέρκελ