ΚΟΣΜΟΣ

Τι γράφει ο Τουρκοκυπριακός τύπος σήμερα 22/1

Τι γράφει ο Τουρκοκυπριακός τύπος σήμερα 22/1

Η ένοπλη επίθεση εναντίον υπαλλήλου καταστήματος στην Αμμόχωστο, η απειλή 26χρονου ότι θα ανατινάξει το σπίτι της γυναίκας με την οποία διατηρούσε σχέσεις, η απόρριψη του νέου διαβατηρίου του ψευδοκράτους από την Τουρκία και η υλοποίηση της απόφασης της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» για διακοπή του ρεύματος σε όλους τους «κυβερνητικούς» και ιδιωτικούς φορείς που χρωστούν μεγάλα ποσά κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το χρέος του πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής φτάνει τα 24 εκατομμύρια», αναφέρεται στη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο «πανεπιστήμιο» από τη συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Ελ Σεν, λόγω του ότι το «πανεπιστήμιο» χρωστά στην υπηρεσία παροχής ρεύματος 24 εκατομμύρια ΤΛ (περίπου 11 εκατομμύρια Ευρώ). Στο ίδιο θέμα αναφέρει επίσης ότι η Ελ Σεν έκοψε την παροχή ρεύματος και στον παράνομο σταθμό Μπαϊράκ ο οποίος χρωστά 20 εκατομμύρια ΤΛ (περίπου 9 εκατομμύρια Ευρώ). Αλλού γράφει για την ένοπλη επίθεση εναντίον υπαλλήλου καταστήματος που έγινε χτες το μεσημέρι στην Αμμόχωστο. Ο υπάλληλος ονόματι Μεχμέτ Ντεμίραϊ πυροβολήθηκε έξι φορές αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Κτυπήθηκε με έξι σφαίρες», αναφέρεται στην ένοπλη επίθεση που έγινε χτες το μεσημέρι στην Αμμόχωστο εναντίον του Μεχμέτ Ντεμίραϊ υπαλλήλου καταστήματος, ο οποίος πυροβολήθηκε έξι φορές στα πόδια και στην κοιλιά αλλά δεν κινδυνεύει. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο δράστης τράπηκε σε φυγή αμέσως μετά την επίθεση. Αλλού γράφει ότι ο 26χρονος Ντενίζ Αρσλάν, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με την 35χρονη Ελβάν Σαμπρί, απείλησε ότι θα ανατινάξει το σπίτι της Σαμπρί όταν η ίδια επιχείρησε να βγει από το σπίτι χωρίς την άδειά του. Στο σπίτι εκείνη την ώρα εκτός από το ζευγάρι βρισκόταν και η 14χρονη κόρη της Σαμπρί. Στη συνέχεια μετά από επιτυχημένη επέμβαση της «αστυνομίας» ο 26χρονος συνελήφθηκε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το νέο παράνομο διαβατήριο με μικροτσίπ που εξέδωσε το ψευδοκράτος δεν έγινε δεκτό από το σύστημα αεροδρομίων της Τουρκίας με συνέπεια την ταλαιπωρία όσων ταξίδευαν με τα συγκεκριμένα διαβατήρια.

Και η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αιματηρή είσπραξη», αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην ένοπλη επίθεση που έγινε χτες το μεσημέρι εναντίον του Μεχμέτ Ντεμίραϊ υπαλλήλου καταστήματος στην Αμμόχωστο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ντεμιράϊ, ο οποίος πυροβολήθηκε έξι φορές στα πόδια και στην κοιλιά αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το δράστη. Αλλού γράφει ότι ο 26χρονος Ντενίζ Αρσλάν, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με την 35χρονη Ελβάν Σαμπρί, όταν η Σαμπρί επιχείρησε να βγει από το σπίτι χωρίς την άδεια του την κτύπησε, πήρε στα χέρια του την 14χρονη κόρη της και απείλησε ότι θα ανατινάξει το σπίτι της. Μετά από επιτυχημένη επέμβαση της «αστυνομίας» ο 26χρονος συνελήφθηκε . Σε άλλο θέμα γράφει ότι το νέο διαβατήριο με μικροτσίπ που εξέδωσε το ψευδοκράτος δεν έγινε δεκτό από τα αεροδρόμια της Τουρκίας. Σημειώνει ότι οι Αρχές του αεροδρομίου της Άγκυρας δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε μια οικογένεια που ταξίδευε με το βρέφος τους, που είχε το συγκεκριμένο διαβατήριο του ψευδοκράτους,

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα το ανατινάξω και θα πεθάνουμε», αναφέρεται στην απόπειρα του 26χρονου Ντενίζ Αρσλάν, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με την 35χρονη Ελβάν Σαμπρί, να ανατινάξει το σπίτι της όταν η Σαμπρί επιχείρησε να βγει από το σπίτι χωρίς την άδεια του. Με επέμβαση της «αστυνομίας» ο 26χρονος συνελήφθηκε. Αλλού γράφει για την ένοπλη επίθεση εναντίον υπαλλήλου καταστήματος που έγινε χτες το μεσημέρι στην Αμμόχωστο. Ο υπάλληλος ονόματι Μεχμέτ Ντεμίραϊ πυροβολήθηκε έξι φορές στα πόδια και στην κοιλιά αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «1.5 εκατομμύριο στα σκουπίδια», αναφέρει ότι εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των υπαλλήλων του «δημαρχείου» Λευκωσίας ο «δήμος» αναγκάστηκε να προσλάβει ιδιωτικές εταιρίες για τη συλλογή των σκουπιδιών, στις οποία θα πρέπει να δώσει 1.5 εκατομμύριο ΤΛ (περίπου 600 χιλιάδες Ευρώ). Αλλού γράφει ότι το «διαβατήριο» του ψευδοκράτους δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ε/κ Πέτρος Σουπουρής ο οποίος έχασε συγγενή του στη σφαγή του Παλαίκυθρου, έδωσε στη δημοσιογράφο Σεβγκιούλ Ουλουντάγ πλακέτα για την προσφορά της στο θέμα των αγνοουμένων.

ΠΗΓΗ icyprus