ΚΟΣΜΟΣ

Τι γράφει σήμερα ο Τουρκοκυπριακός τύπος

Τι γράφει σήμερα ο Τουρκοκυπριακός τύπος

Η ανακοίνωση της «αστυνομίας» για το διπλό έγκλημα της 23ης Ιανουαρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία με θύματα το ζεύγος Σιεβκέτογλου, αλλά και η πλημμυρισμένη χθες κατεχόμενη Λευκωσία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις πέντε τ/κ εφημερίδες.

Άλλα θέματα αφορούν αστυνομικές υποθέσεις εγκληματικών και άλλων ενεργειών στα κατεχόμενα, αλλά και μικροατυχήματα που προκλήθηκαν λόγω της βροχόπτωσης.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Βήμα βήμα φόνος και αυτοκτονία» επανέρχεται στο διπλό έγκλημα του Τ/κ ραλίστα Αχμέτ Σιεβκέτογλου που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του Ασκίν και αυτοκτόνησε. Η «γενική διεύθυνση αστυνομίας» εξέδωσε χθες εκτενή ανακοίνωση για το συμβάν που έγινε στις 23 Ιανουαρίου 2013 και γράφει ότι ο Σιεβκέτογλου δεν είχε άδεια οπλοφορίας, γιατί του είχε αφαιρεθεί το 2009 όταν επιτέθηκε με όπλο στον πεθερό του. Αλλού γράφει ότι κάτω από τη βροχή πραγματοποιήθηκαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, η μια για την κατεχόμενη Καρπασία και η άλλη της τ/κ κίνησης κοινοτικής ύπαρξης.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Και πάλι ντροπιαστικό θέμα» δημοσιεύει φωτογραφίες από την βιομηχανική περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας, και όχι μόνο, που πλημμύρισαν χθες από την έντονη βροχόπτωση. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ένα μαγαζί έχει πλημμυρίσει κατά τον ίδιο τρόπο οκτώ φορές τον τελευταίο χρόνο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας λόγω ολισθηρότητας μετά την έντονη βροχόπτωση. Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά. Αλλού γράφει ότι το «δικαστήριο» επέβαλε 4 χρόνια φυλάκισης στον Ερχάν Σαράτς, ο οποίος στις 18 Ιανουαρίου πάνω σε καβγά προκάλεσε το θάνατο του Αλκίν Τσοσκιούν περνώντας με το αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του, αφού πρώτα τον είχε δείρει και πετάξει στο δρόμο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Όλα απ την αρχή για τους ξένους εργάτες» γράφει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» ενέκρινε νέο κανονισμό που άρει τα εμπόδια για την απόκτηση άδειας εργασίας για τους ξένους εργάτες που μένουν στο ψευδοκράτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ίδιο έργο παίχθηκε χθες στη Λευκωσία με τις πλημμύρες λόγω βροχόπτωσης να προκαλούν πολλά προβλήματα. Αλλού γράφει ότι κάτοχος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε σε επεισόδιο πυροβολισμών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αποκαλύφθηκε ότι είναι ο Οζκάν Χανγκιούν, γνωστός στην «αστυνομία» για πολλές υποθέσεις.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Το τίμημα της μη συγχώρεσης» αναφέρεται επίσης στο διπλό έγκλημα με το ζεύγος Σιεβκέτογλου με αφορμή την ανακοίνωση της «αστυνομίας» και γράφει ότι ο Αχμέτ είχε ασκήσει βία και απειλήσει πολλές φορές την σύζυγό του Ασκίν, γινόταν παράπονο στην «αστυνομία» από μέρους της, αλλά την τελευταία στιγμή πάντα έκανε πίσω. Αλλού γράφει ότι έβρεξε το βράδυ στη Λευκωσία και χθες το πρωί η πόλη ξύπνησε και πάλι πλημμυρισμένη, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία από ένα δρόμο γεμάτο νερά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπόθεση του Ερχάν Σαράτς που θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 4 χρόνων για το θάνατο του Αλκίν Τσοσκιούν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τάξη «Θέαμα και πραγματικότητα» δημοσιεύει φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη χθες βιομηχανική περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας και γράφει ότι έκλεισε κεντρικός δρόμος που οδηγούσε σε αυτή λόγω των πλημμυρών. Αλλού γράφει ότι το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολή υπαναχώρησε από την συμφωνία που είχε υπογράψει με τον «τμήμα βακουφίων» και δεν θέλει πλέον να χρησιμοποιήσει την αρμένικη εκκλησία στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Ταύμπου «παραδόθηκε» με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με την τουρκική εταιρεία Τας γιαπί, όπως καταγγέλλει ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Τεμπεριουκέν Ουλουτσιάι.

πηγη icypus