ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «άπλυτα» του Ντομινίκ Στρος Καν στη φόρα

Νέα «άπλυτα» του Ντομινίκ Στρος Καν στη φόρα

Έξαλλος με την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου για την προσωπική του ζωή είναι ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει αύριο την κατάσχεσή του.


Το βιβλίο, που υπογράφει η Μαρσέλα Γιακούμπ, εξιστορεί τη μεταξύ τους σχέση το 2012.

Ο DSK εγκαλεί την δοκιμιογράφο Μαρσελά Γιακούμπ και τον εκδότη της τον οίκο Stock για «παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής». Απαιτεί δε την εισαγωγή ενός ένθετου σε κάθε αντίγραφο του βιβλίου, και «επικουρικώς», την κατάσχεση του βιβλίου. Ζητεί επίσης αποζημίωση 100.000 ευρώ τόσο από την Μαρσελά Γιακούμπ όσο και από τον οίκο Stock.

Η Μαρσελά Γιακούμπ δικηγόρος, δοκιμιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Libération, δηλώνει ότι είχε ερωτική σχέση με τον DSK από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Αν και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν κατονομάζεται ποτέ στο βιβλίο, η Γιακούμπ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στο Nouvel Observateur ότι όντως πρόκειται για τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ αναγνωρίζει ότι το βιβλίο της είναι ένα μείγμα φαντασίας και πραγματικότητας.

Στο βιβλίο της, όπου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ωμή γλώσσα, περιγράφει τον Στρος Καν ως «μια διττή προσωπικότητα, μισός άνθρωπος, και μισός χοίρος», και σημειώνει ότι ο όρος «χοίρος» δεν είναι κατά την άποψή της υποτιμητικός.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την «αποστροφή» του για το βιβλίο αυτό, ενώ η πρώην σύζυγός του Αν Σενκλέρ το κατήγγειλε ως «παραπλανητικό αφήγημα».