ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση με επτά νεκρούς στο Μάλι

Βομβιστική επίθεση με επτά νεκρούς στο Μάλι

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την Τρίτη, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Κιντάλ στο βόρειο Μάλι.

Η βομβιστική επίθεση αποτελεί τη δεύτερη που σημειώνεται στην πόλη σε διάστημα μίας εβδομάδας, τη στιγμή που οι ισλαμιστές αντάρτες εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανακατάληψη της περιοχής.

Στην πόλη βρίσκονται επίσης γαλλικές δυνάμεις, μετά την εκδίωξη των μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης τους εναντίων των ανταρτών που είχαν καταλάβει, τον περασμένο χρόνο, σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας.

Εκπρόσωπος του στρατού του Μάλι επιβεβαίωσε ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη, δεν ήταν όμως σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα Αζαουάντ (MNLA), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο βομβιστής σταμάτησε σε ένα από τα σημεία ελέγχου του MNLA, κατευθυνόμενος στα νοτιανατολικά του Κιντάλ και πυροδότησε τη βόμβα όταν οι μαχητές Τουαρέγκ πλησίασαν το τζιπ του.

«Ο απολογισμός της επίθεσης είναι 7 νεκροί μαχητές του MNLA και πολλοί τραυματίες», αναφέρει η ομάδα Τουαρέγκ σε δήλωσή της.