ΚΟΣΜΟΣ

Ο εμφύλιος αφανίζει την Αίγυπτο!

Ο εμφύλιος αφανίζει την Αίγυπτο!

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και εκατοντάδες νεκροί συνθέτουν το σκηνικό πολέμου στην Αίγυπτο...

Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Νωρίς το απόγευμα, γύρω από το τζαμί ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Λίγο αργότερα οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στην εκκένωση του τεμένους Αλ Φατχ στην πλατεία Ραμσί του Καΐρου.

Εκατοντάδες νεκροί, 1.000 συλλήψεις

Από την Παρασκευή έχουν σκοτωθεί 173 άνθρωποι σε όλη τη χώρα (οι 95 στο Κάιρο) και συνολικά πάνω από 800 από την Τετάρτη. Οι αστυνομικοί που έχουν σκοτωθεί ανέρχονται σε 57 από την Τετάρτη.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο γιος ενός από τα ανώτατα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ο 38χρονο Αμάρ Μπαντιέ σκοτώθηκε από πυροβολισμό στην πλατεία Ραμσή, ανακοίνωσε το κίνημα. Ο Μοχάμεντ Μπάντιε, σημαίνων στέλεχος των Αδελφών, έχει συλληφθεί και κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σκοτώθηκε από πυροβολισμό η 17χρονη Άσμαα αλ Μπελντάγκι, κόρη του γενικού Γραμματέα του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης.

Απομακρύνονται φοιτητές από την Αίγυπτο

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να απομακρύνει από το Κάιρο περίπου 600 φοιτητές καθώς η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο βαθαίνει και ο απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους έφτασε τους 750 νεκρούς, όπως ανακοίνωσαν Ταϊλανδοί αξιωματούχοι.

Την απομάκρυνση των φοιτητών διέταξε η πρωθυπουργός της χώρας Γιγκλάκ Σιναουάτρα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι 661 φοιτητές θα φύγουν σήμερα το βράδυ από το Κάιρο με δύο πτήσεις τσάρτερ και θα επιστρέψουν στην Μπανγκόκ μέσω Ντουμπάι.

"Συνολικά υπάρχουν στην Αίγυπτο 1.700 Ταϊλανδοί φοιτητές, που κατάγονται κυρίως από τις νότιες επαρχίες", πρόσθεσε ο αξιωματούχος αναφερόμενος στις επαρχίες Ναρατιβάτ, Πατάνι και Γιάλα οι κάτοικοι των οποίων στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι.

Οι Ταϊλανδέζες φοιτήτριες ήταν αυτές που ζήτησαν από την κυβέρνηση της χώρας τους να τις βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα αναχωρήσουν πρώτες.

Στη συνέχεια θα ναυλωθούν και άλλα αεροσκάφη για να μεταφέρουν και τους υπόλοιπους φοιτητές.