ΚΟΣΜΟΣ

Νταβούτογλου:Tο συριακό ελικόπτερο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο

Νταβούτογλου:Tο συριακό ελικόπτερο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο

Το Συριακό ελικόπτερο «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 2 χιλιόμετρα» και χτυπήθηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στις 14:27 για να πέσει τελικά στο συριακό έδαφος, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, αναφερόμενο στην κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου νωρίτερα σήμερα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το συριακό ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής, τύπου Μi-17, έγινε αντιληπτό από τις τουρκικές αρχές στις 13:41, καθώς πετούσε σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία. Αφού έγινε η σχετική προειδοποίηση προς το ελικόπτερο, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το ελικόπτερο.

Σε δήλωση που έκανε στο Παρίσι όπου βρίσκεται, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε λόγο για ενέργεια της Τουρκίας που «έγινε σε συριακό έδαφος, σε απόσταση 400 μέτρων από τα σύνορα» και τόνισε πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει σε καμία περίπτωση την παραβίαση των συνόρων της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο NATO λεπτομέρειες σχετικά με την κατάρριψη του ελικοπτέρου.