ΚΟΣΜΟΣ

Ολονύκτιες μάχες στα περίχωρα του Καΐρου

Ολονύκτιες μάχες στα περίχωρα του Καΐρου

Συγκρούσεις των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας με ένοπλες ομάδες ισλαμιστών σημειώνονταν όλη τη νύχτα στην περιφέρεια Κερντασάχ, στα περίχωρα του Καΐρου.


Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και αντάλλαξαν πυρά με τις ομάδες των ενόπλων, σε μια επιχείρηση που στόχο είχε τη σύλληψη προσώπων που κατηγορούνται για πυρπολήσεις αστυνομικών τμημάτων και τους θανάτους 11 αστυνομικών στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο. Έκτοτε δεν επιτρεπόταν στις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν στην Κερντασάχ.

«Η επιχείρηση έχει στόχο να εκκαθαριστεί το χωριό από τα τρομοκρατικά στοιχεία», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε κατά τα σημερινά βίαια επεισόδια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής και επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η Κερντασάχ βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από το Κάιρο και θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών. Κάτοικοι της περιοχής είπαν χθες, Τετάρτη, ότι δεν ελέγχουν την περιοχή, αλλά και δεν θέλουν να έρθει η αστυνομία.

«Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη επειδή ξέρουμε ότι θα έρθουν για να συλλάβουν ανθρώπους τους οποίους γνωρίζουμε και σεβόμαστε, αλλά τους κατηγορούν για τη βία που ξέρουμε ότι ασκήθηκε από εξωτερικά στοιχεία, όχι από τους σεβαστούς σεΐχηδές μας», δήλωσε προς το Ρόιτερς ένας κάτοικος, ο Άχμεντ Άλι.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για την ασφάλεια των Κοπτών της Αιγύπτου

Αίγυπτος: «Χειροπέδες» στον εκπρόσωπο των Αδελφών Μουσουλμάνων