ΚΟΣΜΟΣ

Στις ψήφους διαφωνούντων του Μπερλουσκόνι υπολογίζει ο Λέτα

Στις ψήφους διαφωνούντων του Μπερλουσκόνι υπολογίζει ο Λέτα

Λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας ότι η κρίση «βρίσκεται πίσω μας».


«Ο εφιάλτης μας, αυτή η άνευ προηγουμένου ύφεση, η μακρότερη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται πίσω μας», σημείωσε ο Λέτα στην ομιλία του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμη πως, αν παραμείνει στη θέση του, το εξάμηνο της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ (το δεύτερο του 2014) θα είναι επικεντρωμένο «στην ανάπτυξη και την εργασία», έπειτα από «μια δεκαετία λιτότητας».

Ο Λέτα υπογράμμισε επίσης ότι θα σεβαστεί «τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει έναντι της ΕΕ», κυρίως αυτή της διατήρησης του δημοσίου ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και επισήμανε πως στη διάρκεια των πέντε μηνών της διακυβέρνησής του η Ιταλία μείωσε τις δημόσιες δαπάνες της κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Για την κρίσιμη ψηφοφορία, ο Ενρίκο Λέτα υπολογίζει πολύ στις ψήφους διαφωνούντων του κεντροδεξιού κόμματος PDL του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε επίσης:

Λέτα: Η Ιταλία διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο