Το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί του κόσμου

Το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί του κόσμου

Η μικρή Λούλου, όπως πλέον ονομάζεται, βάσει του προοδευτικού νόμου Περί Ταυτότητας Φύλου που ψηφίστηκε στην Αργεντινή το Μάιο του 2012, είναι επισήμως κορίτσι.

Η μητέρα της Λούλου, Γκαμπριέλα έφερε στη ζωή πριν από 6 χρόνια δυο αγοράκια-ζυγωματικά δίδυμα. Όπως λέει: «Από την αρχή κατάλαβα ότι ο Μανουέλ δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά. Είχε κρίσεις κλάματος που έμοιαζαν ατελείωτες, το σώμα του ήταν γεμάτο εκζέματα και τα μαλλιά του έπεφταν».

Η Γκαμπριέλα απευθύνθηκε σε ειδικούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα όταν το παιδί σε ηλικία 20 μηνών άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο στήθος του λέγοντας «Εγώ κορίτσι». Πλέον, ο 4χρονος Μανουέλ δήλωσε στη μητέρα του ότι είναι ένα μικρό κορίτσι «Με λένε Λούλου και δεν θα απαντάω πλέον στο άλλο μου όνομα».

Οι γονείς του Μανουέλ πείστηκαν μετά τα αλλεπάλληλα ξεσπάσματα και τις κρίσεις άγχους του παιδιού τους να επισκεφτούν τους υπεύθυνους ενός προγράμματος ειδικού για τρανς άτομα σε νοσοκομείο του Μπουένος Αιρες.

Η επικεφαλής του προγράμματος περιέγραψε ως εξής την πρώτη της συνάντηση με την Λούλου: «Ηταν ένα συννεφιασμένο αγοράκι που ήθελε να αλλάξει και να το φωνάζουν Λούλου.

Όταν ήρθε ξανά ντυμένο νεράιδα έλαμπε και μαζί με αυτό και η μητέρα του που έβλεπε ότι ξαναγεννιέται».
Πλέον η Λούλου είναι εγγεγραμμένη ως κορίτσι και διαθέτει και ταυτότητα.