ΚΟΣΜΟΣ

Σημάδεψε με καραμπίνα την σύντροφό του

Σημάδεψε με καραμπίνα την σύντροφό του

Κατηγορίες για επίθεση απαγγέλθηκαν στον Τζορτζ Ζίμερμαν -η αθώωση του οποίου για το θάνατο του νεαρού Τρέιβορ Μάρτιν είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ- μετά από μήνυση που υπέβαλε η σύντροφός του, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια καβγά την σημάδεψε με καραμπίνα.

Ο Ζίμερμαν, ο οποίος διαμένει στο ίδιο σπίτι με τη σύντροφό του, οδηγήθηκε στις φυλακές του Σάνφορντ της Φλόριντα και αντιμετωπίζει κατηγορίες που περιλαμβάνουν κακοποίηση, ένα κακούργημα καθώς και δύο πλημμελήματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός Σερίφη της κομητείας Σέμινολ, Ντένις Λίμα. Κρατείται στις φυλακές χωρίς δικαίωμα εγγύησης και αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Σαμάνθα Σέιμπε, 27 ετών, σύντροφος του Ζίμερμαν κατέθεσε στην αστυνομία ότι κατά τη διάρκεια τσακωμού, ο άνδρας άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και το έστρεψε προς το μέρος της, έσπασε ένα γυάλινο τραπέζι και την ανάγκασε να βγει έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια αμπάρωσε την πόρτα με έπιπλα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η Σέιμπε δεν υπέστη τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της φιλονικίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ζίμερμαν δεν προέβαλε καμία αντίσταση όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν και δεν οπλοφορούσε.