ΚΟΣΜΟΣ

Η βρετανική ΕΜΥ προβλέπει πλημμύρες-2 νεκροί ήδη από την κακοκαιρία

Η βρετανική ΕΜΥ προβλέπει πλημμύρες-2 νεκροί ήδη από την κακοκαιρία

Προειδοποιήσεις για εκτεταμένες πλημμύρες εξέδωσαν οι αρχές σήμερα για τις παράκτιες περιοχές της νότιας Αγγλίας απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την θάλασσα καθώς σήμερα δύο άνθρωποι πνίγηκαν σε χωριστά περιστατικά.

Η υψηλότερη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο πλημμυρών, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, εκδόθηκε από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας σε 12 περιοχές της νότιας Αγγλίας για τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, όταν αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με ισχυρές παλίρροιες και μεγάλα κύματα. Δεκάδες περιοχές στη βορειοδυτική Αγγλία και στην Ουαλία θα βρεθούν επίσης αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πλημμυρών, αν και μικρότερης έντασης, σύμφωνα με την υπηρεσία. Οι τελευταίες προειδοποιήσεις ακολουθούν εβδομάδες κακοκαιρίας όπου οι ισχυρές καταιγίδες στη Βρετανία άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πλημμύρισαν πολλά σπίτια.

getty-459264817v1

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με «ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης όπου προήδρευσε της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «Κόμπρα» με αντικείμενο την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

kakokairia-bretania-660x412

Ένας 27χρονος άνδρας πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της επαρχίας της Κορνουάλης όπου βγήκε για βαρκάδα με τους φίλους του για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Νωρίτερα σήμερα μια γυναίκα πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα κύματα στο Ντέβον.

xioniaipa

Χιονοθύελλες στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, οι βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής λαμβάνουν μέτρα ενόψει της χιονοθύελλας που προβλέπεται να πλήξει την περιοχή συνοδευμένη από ισχυρούς ανέμους, που θα οδηγήσουν στη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, σε σχεδόν πολικά επίπεδα: έως -12 βαθμοί Κελσίου στη Νέα Υόρκη (αίσθηση σαν -23 βαθμοί), σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ. Σε κόκκινο συναγερμό για τη χιονοθύελλα βρίσκονται οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της Πενσιλβάνια και ενός τμήματος της Νέας Αγγλίας. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο συναγερμός ισχύει από απόψε το βράδυ έως τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει σφοδρή χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να αναμένεται ότι θα φθάσει τα 15- 25 εκατοστά, και ανέμους που μπορούν να φθάσουν έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα με την αίσθηση της θερμοκρασίας να κυμαίνεται στους -23 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη αύριο και στην περιοχή του Λονγκ Άιλαντ, όπου επίσης έχει εκδοθεί προειδοποίηση για χιονοθύελλα. Στην πόλη της Νέας Υόρκης το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 10- 20 εκατοστά και οι άνεμοι έως τα 72 χλμ./ώρα με την κακοκαιρία να αποτελεί την πρώτη σημαντική δοκιμασία για το νέο δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ανέλαβε χθες καθήκοντα.

588A7813D67FC7581CBED226DE44AD3D

«Είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί. Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ενεργοποίησε σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Αναγκών και κάλεσε τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς υπάρχει ο φόβος για πιθανούς αποκλεισμούς των δρόμων λόγω της κακοκαιρίας. Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) το θερμόμετρο έδειχνε -4 βαθμούς Κελσίου στη Βοστόνη (Μασαχουσέτη), η οποία έχει επίσης τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τις σφοδρές χιονοπτώσεις που αναμένονται από απόψε έως και αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία