ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραήλ

Κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραήλ

Ο επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος του Ισράηλ, ο Ναφταλί Μπενέτ, απείλησε να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραήλ σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της και μετέδωσε η εφημερίδα Χααρέτζ.

Αιτία της τοποθέτησης αυτής του υπερεθνικιστή ισραηλινού πολιτικού, είναι οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται με τους παλαιστίνιους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Εμείς ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε να εγκαταλείψουμε την ενοποιημένη Ιερουσαλήμ ... Εμείς ποτέ δεν θα αποδεχθούμε μια συμφωνία που να βασίζεται στις σύνορα του 1967 » είπε ο Μπένετ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας.

Τα δύο αυτά σημεία αποτελούν τη βάση μιας συμφωνίας που προέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων συνομιλιών που είχε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή με τη ισραηλινή και παλαιστινιακή ηγεσία.

Το υπερεθνικιστικό κόμμα του Ναφταλί Μπενέτ που τάσσεται υπέρ των εβραϊκών εποικισμών κατέχει 12 από τις συνολικά 120 έδρες στην ισραηλινή Κνεσέτ.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα με 15 έδρες έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποστηρίξει μια νέα ειρηνική διευθέτηση.