ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου

Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου Γιούσεφ Μπούτρος Γάλι συνελήφθη χθες Δευτέρα στο Παρίσι βάσει ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για υποθέσεις διαφθοράς επί των ημερών του στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.


Ο Μπούτρος Γάλι είχε καταδικαστεί ερήμην σε 30 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας μετά τη λαϊκή εξέγερση η οποία οδήγησε στην ανατροπή του Μουμπάρακ, το 2011. Ανήκε σε μια ομάδα σημαντικών διαμορφωτών οικονομικής πολιτικής οι οποίοι δρούσαν ως σύμβουλοι ενός γιου του Μουμπάρακ, του Γκαμάλ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας για σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το MENA, το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί η έκδοσή του.

Ο Μπούτρος Γάλι, ανιψιός του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπούτρος-Μπούτρος Γάλι, συνελήφθη μετά την άφιξή του στο Παρίσι από το Λονδίνο.

Ο πρώην υπουργός είχε εγκαταλείψει την Αίγυπτο μετά την εξέγερση του 2011, η οποία εντάθηκε από τις οικονομικές δυσχέρειες για τον πληθυσμό της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
Διαρκείς περιορισμούς στις ρωσικές πωλήσεις όπλων προτείνει ο Χέιγκ