ΚΟΣΜΟΣ

Φαμπιούς: Ανοιχτά και Κυριακή τα καταστήματα για τους τουρίστες!

Φαμπιούς: Ανοιχτά και Κυριακή τα καταστήματα για τους τουρίστες!

Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων απασχολεί και την γαλλική κοινή γνώμη, με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Λοράν Φαμπιούς να τάσσεται υπέρ προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό.


Ο τουρισμός «είναι ένας τομέας που κατέχει απόλυτα κεντρική θέση στη Γαλλία: 7% των θέσεων εργασίας (συνδέονται με αυτόν), με σημαντικά περιθώρια αύξησης», δήλωσε ο Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, διευκρινίζοντας ότι θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους του χώρου.

«Οι τουρίστες που έρχονται την Κυριακή και στέκονται μπροστά από ένα κατάστημα το οποίο είναι κλειστό δεν θα επιστρέψουν την Πέμπτη», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός.

«Για τους τουρίστες θα πρέπει να υπάρχει (κυριακάτικη) λειτουργία, για την οποία φυσικά θα αμείβονται οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες διατάξεις».

Ο Φαμπιούς, που είδε το χαρτοφυλάκιό του να διευρύνεται μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για τη Γαλλία. «Με τον συνάδελφό μου, (τον υπουργό) Οικονομίας, θα ασχοληθώ με το θέμα».

Πέραν μερικών εξαιρέσεων, τα εμπορικά καταστήματα στη Γαλλία δεν λειτουργούν την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: «Τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή ευνοούν τις μεγάλες αλυσίδες»