ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ιταλία: Στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Η Ιταλία περνά στο στρατόπεδο υποστήριξης του (Ζαν-Κλοντ) Γιούνκερ, ακόμα ένα πλήγμα για τον Κάμερον», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης EurActiv, το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υποστήριξη της Γερμανίας, στρέφεται προς την ικανοποίηση του ιταλικού αιτήματος για αλλαγή πολιτικής από τη λιτότητα στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ενδεχόμενη συμφωνία θα εδραίωνε την υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά την αντίθεσή της Βρετανίας, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να δει αύξηση της ευελιξίας στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με ανώτερο Ιταλό αξιωματούχο, ο Ρέντσι δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει για την προεδρία της Επιτροπής, αλλά θα επιμείνει ότι ο υποψήφιος θα δεσμεύεται ώστε να προωθήσει πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιταλός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σάντρο Γκότζι ανέφερε σχετικά: «Δεν επιμένουμε για συγκεκριμένο όνομα, θέλουμε όμως δεσμεύσεις σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες. Θέλουμε όποιος γίνει πρόεδρος της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας Γιούνκερ, να δεσμευτεί για τις πολιτικές προτεραιότητες της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της ενέργειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Διαβάστε ακόμα:

Βερολίνο: Φρικιαστικό έγκλημα! Τον έκοψε κομμάτια και μαγείρεψε το κεφάλι του

Φλόριντα: Κολύμπησε πάνω σε μια φάλαινα- καρχαρία! (video+photos)