ΚΟΣΜΟΣ

Ανατολική Ουκρανία: Πυρά σε λεωφορείο με παιδιά

Ανατολική Ουκρανία: Πυρά σε λεωφορείο με παιδιά

Λεωφορείο που μετέφερε παιδιά δέχτηκε πυρά στα Ρωσο-Ουκρανικά σύνορα, ενώ κατευθυνόταν στο Ροστόφ. Ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες του Ria Novosti.

Η είδηση προήλθε από καταγγελία του Ρώσου Επιτρόπου για τα Δικαιώματα των Παιδιών, Πάβελ Αστάχοφ στα κοινωνικά δίκτυα.

"Ένα λεωφορείο βομβαρδίστηκε στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα ενώ ενώ πορευόταν προς την περιφέρεια του Ροστόφ. Ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει από τους πυροβολισμούς», έγραψε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Voice of Russia, την Παρασκευή ο Αστάχοφ υποστήριξε ότι τουλάχιστον 5 παιδιά έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της εκτενούς στρατιωτικής επιχείρησης στην Ανατολική Ουκρανία.

Η UNICEF, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι στις αρχές του Ιουνίου 7 παιδιά τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις της Ανατολικής Ουκρανίας από τις 9 Μαΐου.

Γενικά οι ανθρώπινες απώλειες, παιδιών και ενηλίκων, μετράνε πλέον δεκάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ουκρανικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα ότι περισσότεροι από 200 πολίτες είναι θύματα των συγκρούσεων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Όπως επισημαίνεται, 9.700 πρόσφυγες, από τους οποίους 5.300 είναι παιδιά, φιλοξενούνται ήδη σε ειδικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, ενώ περισσότεροι από 12.000 μένουν με συγγενείς και φίλους.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Αυτό είναι το συγκλονιστικό βίντεο για τους πρόσφυγες

Κυρώσεις στην Ρωσία αν δεν συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία