ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας

Καναδάς: Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας

Μέλος οικογένειας με χαμηλό εισόδημα (κάτω από το όριο της φτώχειας) είναι ένα στα επτά παιδιά του Καναδά, παρότι η κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί πριν από 24 χρόνια ότι δεν θα επιτρέψει να διαβιούν παιδιά σε συνθήκες ένδειας.

Ο αριθμός των παιδιών υπολογίζεται μάλιστα σε 967.000, ενώ τα περισσότερα από αυτά αυτά ζουν στο Οντάριο (371.000). Ανησυχητικό χαρακτηρίζεται επίσης το γεγονός ότι το 38,2% των μητέρων που έχουν μονογονεϊκές οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας στο Οντάριο.

Τα στατιστικά στοιχεία αυτά αφορούν το 2011 (είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα), όταν ο αριθμός των παιδιών κάτω από το όριο της φτώχειας έχει μειωθεί σε σχέση με το 2010 (είχαν τότε καταμετρηθεί 979.000 παιδιά).

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας είναι πολύ υψηλότερος από το 1989, όταν το καναδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα ένα ψήφισμα που προέβλεπε ότι θα τερματιζόταν η φτώχεια των παιδιών μέχρι τη νέα χιλιετηρίδα. Τότε είχαν καταμετρηθεί 912.000 παιδιά…

Την ίδια ώρα, οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ανηλίκων καλούν την κυβέρνηση του Καναδά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της αυξανόμενης φτώχιας των παιδιών του Καναδά, λαμβάνοντας νέα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Έχασε τα άκρα του από λοίμωξη που «τρώει» τη σάρκα (pics)

ΠΟΛY ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο

Του επιτέθηκαν αστυνομικοί επειδή πλήρωσε σε ταμείο για γυναίκες! (vid+pics)

Έμπολα: Συγκλονιστική «σύλληψη» ασθενή που δραπέτευσε! (vid+pics)

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Μεγαλοπόδαρος άφησε πίσω του ίχνη! (photos)