ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και το δεύτερο Αμερικανό όμηρο (σκληρές εικόνες)

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και το δεύτερο Αμερικανό όμηρο (σκληρές εικόνες)

Στη δημοσιότητα, ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, έδωσε το SITE, η υπηρεσία που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο- ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο βίντεο, τη γνησιότητα του οποίου εξετάζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι τζιχαντιστές προειδοποιούν για μία ακόμα φορά τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν «τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», απειλώντας μάλιστα να εκτελέσουν και τον Βρετανό όμηρο, Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ανέφερε πάντως ότι δεν μπορεί για την ώρα να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

«Εάν υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο θα αναλυθεί πολύ προσεκτικά», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσεύχεται για τον Σότλοφ και την οικογένειά του.

bvcnvbm

Ο Σότλοφ - ο οποίος ήταν έμπειρος δημοσιογράφος και έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή για την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor και τα περιοδικά Time, Foreign Policy και World Affairs - απήχθη στο Χαλέπι της Συρίας τον Αύγουστο του 2013. Στις 27 Αυγούστου η μητέρα του, Σίρλεϊ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο «χαλίφη» της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί το γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.

Στο βίντεο που τιτλοφορείται: «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική», ο 31χρονος άνδρας εμφανίζεται επίσης με μια πορτοκαλί φόρμα, ίδια με αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, ενώ όπως και ο Φόλεϊ, ακούγεται να λέει: <<Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;

Από τα λίγα που ξέρω για την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι μια εποχή που δεν μπορούσες να κερδίσεις εκλογές χωρίς να υποσχεθείς την απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Ιράκ και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Εδώ είσαι τώρα, Ομπάμα, κοντά στο τέλος της θητείας σου, χωρίς να έχεις πετύχει τίποτα από τα παραπάνω, ενώ παραπλανητικά οδηγείς εμάς, τον αμερικανικό λαό στη φωτιά».

Στη συνέχεια το λόγο παίρνει ξανά ο τζιχαντιστής ο οποίος απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στο λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».

«Επέστρεψα Ομπάμα και επέστρεψα εξαιτίας της αλαζονικής σου εξωτερικής πολιτικής απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της επιμονής σου να συνεχίζεις τους βομβαρδισμούς σου και... στη Μοσούλη, παρά τις σοβαρές μας προειδοποιήσεις. Εσύ Ομπάμα, δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τις πράξεις σου, εκτός από ακόμη έναν Αμερικανό πολίτη. Έτσι, όπως οι πύραυλοί σου συνεχίζουν να χτυπούν το λαό μας, έτσι το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να χτυπά τους λαιμούς του δικού σου λαού.

Παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να προειδοποιήσουμε τις κυβερνήσεις εκείνες που μπαίνουν στη διαβολική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν πίσω και να αφήσουν το λαό μας ήσυχο», τονίζει o μαυροντυμένος εκτελεστής...

vcxbvn

Ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από το Ισλαμικό Κράτος είναι μια «απολύτως αποκρουστική, στυγερή πράξη» δήλωσε λίγο αργότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται να εκδώσει αργότερα ανακοίνωση για τις νέες απειλές που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές και την εκτέλεση του Σότλοφ που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε από τον ίδιο Βρετανό, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε αποκεφαλίσει και το δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του ομήρου εξέφρασε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει εάν το βίντεο με την εκτέλεση είναι «αυθεντικό».

Δείτε το ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα:

Του επιτέθηκαν αστυνομικοί επειδή πλήρωσε σε ταμείο για γυναίκες! (vid+pics)

Έμπολα: Συγκλονιστική «σύλληψη» ασθενή που δραπέτευσε! (vid+pics)

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Μεγαλοπόδαρος άφησε πίσω του ίχνη! (photos)