ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβενία: Υπεγράφη η συμφωνία για το νέο κυβερνητικό συνασπισμό

Σλοβενία: Υπεγράφη η συμφωνία για το νέο κυβερνητικό συνασπισμό

Στην υπογραφή συμφωνίας για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού προχώρησαν οι επικεφαλής του Κόμματος του Μίρο Τσέραρ (SMC), του Κόμματος των Συνταξιούχων (DeSUS) και των Σοσιαλδημοκρατών (SD).

Η νέα, κεντροαριστερή κυβέρνηση της Σλοβενίας αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Βάσει της συμφωνίας τα κυβερνώντα κόμματα θα προσπαθήσουν να βγάλουν τη Σλοβενία από την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και ηθική κρίση, διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, προστατεύοντας τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας νέες.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, αλλά και προετοιμασία του πλαισίου για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει 14 υπουργεία και δύο υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου, δηλαδή τρία χαρτοφυλάκια περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ δήλωσε ότι η συμφωνία καταδεικνύει τη σταθερή δέσμευση των τριών μερών για συνεργασία προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για τη Σλοβενία, συμπεριλαμβανομένης της σταθεροποίησης της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.

Το SMC, το DeSUS και το SD θα προσπαθήσουν ακόμη να σταθεροποιήσουν τα δημόσια οικονομικά, να δημιουργήσουν ένα κανονικό κοινωνικό περιβάλλον και να φέρουν εις πέρας ό,τι χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Συνεδρίαση κορυφής για το φαινόμενο των ξένων τζιχαντιστών